Moja prejšnja in sedanja veza
Kako zgledajo prepiri in kako se ob tem počutite?
Moja prva veza. Je bila na nek način beg pred MOM mamo. Sem želela, da veza uspe. Ampak se moj bivši ni želel pogovarjat, me je zignoriral in potem kot da nič ni bilo. Sploh nisva imela prepirov, da bi kdo koga nadrl, sploh nisem mogla izražat občutkov, počutila sem se depresivno, nisem znala stran in niti malo mi ni žal,,da mi je uspelo it.
Druga veza. Tip me zasipa s pozornostjo in ljubeznijo in res se počutim dobro. V primerjavi s prvo vezo, brez intimnosti, brez cartanja, je tu tega veliko, ves čas, vsak dan. Ne mislim spolnosti, tu je vse ok, tam ni bilo. Ima pa moj izpade in izbruhe zaradi malenkosti,,sam pa je daleč od popolnosti, ampak jaz se v druge ne vtikam. Tak kot je, ga sprejmem. On tu in tam najde razlog, da dreza vame, me ne pusti pri miru, me sili tisti trenutek naredit nekaj na njegov ukaz (npr. danes mi je nekaj vrgel stran in zahteval da si sama poberem iz smeti). Moja reakcija je bila pa taka kot sicer ni nikoli. Kot pri moji mami, ki me je pri 5. letih silila v nekaj. Najraje bi kaj vrgla vanj, nisem, sem pa kričala in v tistem trenutku sem si želela spakirat stvari. Pa me je moj pač ustavil in ni pustil nikamor. Prepir na koncu miri on, ko vidi da je šlo predaleč oz. on to utemelji s tem, da sem občutljiva in mi ne sme nič rečt. Res imam alergijo na prepovedi in zapovedi in ne priznavam avtoritet. V službi imamo super vodstvo in sem pri delu uspešna. Ko sem delala par mesecev v sistemu, kjer izkoriščajo ljudi, sem precej glasno in korektno povedala, kakšne so moje pravice. Ni bilo problemov, zaradi tega sem pridobila spoštovanje. Sem nekonfliktna oseba. Bi pa mogoče komu kdaj rekla tudi odj…, če bi se me lotil. Ampak ne pridem v take situacije. Sem črtala nestabilne ljudi popolnoma.
Študiram, če ima kdo od naju motnje osebnosti in če naj vztrajam v vezi. Imam mogoče res sama pri sebi problem, bolečine o katerih ne morem govorit in beg od ljudi je zame elegantna rešitev. Ni v resnici rešitev, vem. Moj me spodbuja,,da spregovorim. Ampak bo trajalo par let, vem da o enih stvareh ne bom govorila, dregne pa kdaj točno v tisto točko.