Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Moja pot k izboljšanju iz zasvojenosti

Moja pot k izboljšanju iz zasvojenosti

Pomotoma sem izbrisala sporočilo dekleta, ki je hotela dodat nekaj na temo strokovnega seminarja, ki se ga je hotela udeležiti pa ji potem ni uspelo. Vsekakor bomo tudi v bodoče razmišljali o ponovitvi česa podobnega.

9.junij 2006
Strokovni seminar Pot k izboljšanju iz zasvojenosti na Razborju pri Sevnici:
V četrtek, 8. junija 2006, je bil na Razborju pri Sevnici organiziran strokovni seminar na temo droge in zasvojenost z naslovom: Moja pot k izboljšanju iz zasvojenosti. Udeležilo se ga je preko 120 ljudi, večinoma strokovni delavci iz socialnega varstva, šolstva in zdravstva, pa tudi prostovoljci in ostali izvajalci v nevladnih organizacijah, ki se pri svojem delu srečujejo s tovrstno problematiko.

V lepem sončnem dnevu in čudovitem razgledu na dolino ob Savi in pogledu na Lisco, smo organizatorji čutili, da niso nagovarjale samo besede predavateljev, izvajalcev delavnic, dekleta iz ženske Skupnosti Srečanje, ampak tudi dobro vzdušje ter radodarnost in dobrote domačinov, ki so poskrbeli za naše želodce.
Prva predavateljica, dr. Sanja Rozman, je govorila o načinih zdravljenja zasvojenosti, o pomembnosti celovitega pristopa, ki zajema vse dimenzije človeškega bitja. S svojimi primeri in načinom izražanja je pritegnila udeležence k razmišljanju o njihovem načinu dela, kar se je potem odražalo v delavnicah. Tu je bila priložnost za podelitev izkušenj, različnih mnenj oziroma možnost za spoznavanje različnih programov za urejanje alkoholizma, dela s starši, mladostniki in njihovimi družinami, preventivnih pristopov v družini in družbi. Pridružili so se nam tudi častni govorniki, lokalni in državni predstavniki. V pozdravnem nagovoru so se zvrstili g. Štefan Kociper iz MDDSZ, ga. Milka Pance iz Urada za droge oziroma MZ, ga. Rostohar, predstavnica Lions kluba Krško, g, Zvone Košmrl iz Občine Sevnica, g. Nace Kovač, predsednik SZS, g. Matej Imperl iz športno, kulturnega društva Blaža Jurka na Razborju. Vsi ti so bili tudi sponzorji in soorganizatorji seminarja. Posebna zahvala pa gre domačinkam in domačinom, ki so darovali svoj čas pri tehnični izvedbi in pripravi prigrizkov. Prav tako so bili nepogrešljiv del izvedbe seminarja prostovoljci iz Društva Probono, ki so skrbeli za postrežbo in ostalo tehnično pomoč. Na popoldanskem predavanju je Zvone Horvat Žnidaršič govoril o pomembnosti osebnega pristopa pri pomoči in svetovalnem procesu, spremljanju, odgovornosti strokovnega delavca oziroma terapevta. Končali smo s popoldanskimi delavnicami in plenumom, kjer smo zbrali kratke vtise bogatega dneva. Sporočilo in sklep tokratnega strokovnega seminarja je, da si udeleženci želijo več takšnih srečanj in obravnav te problematike, tudi na način, ki je bolj domač in ki poskuša nagovarjati osebno, vsakega posameznika. Izražena je bila njihova želja, da se z naslednjim seminarjem nadaljuje tema strokovnega dela z družino in pomen svojcev, staršev, partnerjev pri spreminjanju in izboljšanju bližnjega iz poti zasvojenosti.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

ZELO BOM VESELA ZA TEL.ŠT. DR.SANJE ROZMAN. ZARADI SINA IN ZARADI SEBE. HVALA

Draga Mima!
Moram vam pojasniti, da je gospa Sanja Rozman zelo zasedena in je težko priti do nje kar tako preko telefona. Mogoče bi se udeležili kakšnega njenega predavanja ali delavnice (poglejte si na spletu) in se pobliže seznanili z njenim načinom dela in svetovanja. Če našteto ne pride v poštev za vas vam predlagam, da si preberete vsaj kakšno njeno knjigo v kateri boste brez dvoma našli nekaj zase.
Lep pozdrav!

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Jaz sem poklicala dr. Rozmanovo (št. ne vem več) a me je grobo odpikala, da se naj ločim, otroci pa se bodo potem že sami pošlihtali.

Ja, tud jaz sem enkrat z njo govorila po telefonu. Res ni preveč prijazna gospa.

Dr. Sanja Rozman je dosegljiva na:
[email protected]

New Report

Close