Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje moja menstruacija

moja menstruacija

Spostovani!

Stara sem 24 let in ze dve leti se ubadam s problemom menstruacije. Do takrat sem imela vedno redno, celo na vsake 3 tedne, normalno mocno, neboleco, lepo, vse OK. Potem sem odpotovala v Afriko, jemala lariam, shujsala za 4 kg in odkar sem se vrnila, menstruacije kar ni in ni bilo….Po 5 mesecih sem sla k ginekologu in ravno par dni pred obiskom, sem jo dobila. Vseeno sem sla in dal mi je tablete za prestavitev menstruacije, en teden v mesecu sem jih jemala, da so mi sprozile menstracijo, to sem pocela 6 mesecev. Ko sem jih prenehala piti (maja), o menstruaciji spet ne duha ne sluha…do dandanes.
Zanimivo pa je, da imam vsak mesec tipicne znake, kot da bom menstruacijo dobila – sem bolj napihnjena, polna vode, cutim napetost v dimljah, kdaj se mi zdi, kot da mi je ze uslo, dejansko pa ne pritece cisto nic!

Sicer pa se mi zdi, da s hormoni nimam nekih pretiranih problemov, nisem mozoljava, niti porascena, ne zadrzuje se mi voda v telesu, itd…pa tudi mislim, da sem precej zdrava, nikoli bolna in imam veliko energije.

Zanima me, kako naj nadalje ukrepam, tablet si ne zelim piti, ker mi ne denejo dobro, po njih sem bila napihnjena, utrujena, polna vode, zredila sem se, imela sem bolece menstruacije, obup kratka! Imena tablet se sicer ne spomnem, niso bile Diane 35, to vem, pa niti kontracepcijske, ampak tiste, za prestavitev menstruacije!

Pa se to me zanima; ce se mi cel ciklus naredi, a zilice ne popokajo in kri ne stece ven, kam torej gre?? Se kje nabira, kopici?? Je to skodljivo? Se zaradi tega kaj ” masi”?

Upam na odgovor in napotke, kako naj postopam…

Najlepsa hvala in prijazen pozdrav!

Spoštovani!

Do motenj menstrualnega cilusa pogosto pride po izgubi telesne teže, večjemu stresu,okužbi….Izguba menstruacije za telo sicer ni škodljiva, vendar pa je okrnjena plodnost. Priporočam ponoven obisk pri ginekologu in morda nekaj mesečno zdravljenje s kombiniranimi preparati (Diane, Logest…).

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Hvala za odgovor, me pa samo se nekaj zanima – ce je tisto kopicenje krvi oz. cesarkoli se mi nabira, kar ne stece ven, kaj tvegano za kaksno okuzbo, bolezen, itd…v rodilih, spolovilih? Ker nekam pac mora it…

Pozdrav!

Spoštovani!

Kadar ni ustrezne hormonske stimulacije, ki bi povzročila zadebeljitev in nabrekanje sluznice, tudi ni posledične krvavitve koncem drugega dela ciklusa. Nikakršnega tveganja ni za okužbo ali druge bolezni spolovil.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close