Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Moja mami

Moja mami

Spoštovani,

imam eno vprašanje za vas:

Moja mama je slepa že kakšnih 10 let in kot da to ni dovolj, je za povrhu še hud sladkorni bolnik.
Do sedaj je dobivala insulin 2x/dan, sedaj ji je zdravnica povečala dozo na 3x/dan.

Problem nastane ravno pri dajanju insulina. Mož oz. moj oče ji je do sedaj še zmogel dajati injekcije, 3x/dan pa je zelo težko uskladiti z njegovo službo. Dela namreč na dve izmeni, zjutraj in popoldan, mami pa je potrebno dati insulin ob 7h, 14h in 21h.

Zanima me, če ji v tem primeru “pripada” obisk patronažne na domu?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

P.S.: Sama sem 30 km oddaljena od doma, tako da ji tudi jaz ne morem pomagat!

Pozdravljena!

Obisk patronažne medicinske sestre pripada Vaši mami kot invalidu in kot kroničnemu bolniku. To sta 2 obiska letno brez posredovanja osebnega zdravnika. Pokličite direktno v Patronažno službo Vašega kraja in se dogovorite.

Obiski so lahko izvedeni tudi na podlagi delovnega naloga, ki ga izda osebni zdravnik. Pogovorite se z njim. Patronažna medicinska sestra na tak način rešuje akuten problem, oceni zmožnosti in predlaga rešitve.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Če še niste rešili tega, morda še ena ideja: povežite se z najbližjim društvom za boj proti sladkorni bolezni in povprašajte tam, če je kdo, ki bi lahko pomagal vaši mami.
Če še potrebujete pomoč, lahko kontaktirate tudi mene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close