Najdi forum

Moja ljubezen je Jehova priča!

Hvala lepa za tako notranjo lepoto.

Hvala lepa za tako notranjo lepoto.[/quote]

Kaj je narobe s tem, če želim punci pomagat, da se ne bo zvezala s fanatikom?

Halo, a je to normalno, da si pripravljen nekoga za posteljo privezat, da bi dosegel svoj prav?
Moja dolžnost je, da jo na tole opozorim in tudi že delam na tem. Kaj bo pa ona potem naredila, je pa njena stvar.

Gospa njena sovernica!

Zelo spoštujem tako njo kot tudi njeno vero. Vem tudi to, da se med Vami marsikaj naučite, tako, da glede tega Vam vsa čast.
Poudaril sem, da njeno vero spoštujem in nimam PRAV NIČ PROTI temu, da je verna. Nikoli je nisem omejeval in je tudi nikoli ne bom. Pač Vaše mnenje.
Vem, da ste med seboj zelo povezani, a teško verjamem, da jo boste našli, ker sem leta malo spremenil, da stvar ne more biti očitna, ravno zato, ker sem pričakoval koga, ki bi se lahko lotil vrtati.
Glede tiste moje izjave, da bi jo “zvezal na posteljo” je bil povedan malenkost v hecu, morda neprimernem. Povedati sem želel le to, da bi bil za njeno zdravje pripravljen prehoditi do konca sveta in prečkati vse ovire.

S spoštovanjem,
Abc

Sama imam žal polovico družine v tej sekti (tete, strice, babico itd.). Skozi leta sem se naučila, da so “slepo zavarovani v sebe in svoje sovernike”. Tudi mene so “fopali” s tem kako ne pijejo, ne hodijo ven, so zgledni, “notranje lepi” . Medtem ko smo mi, ki nismo “njihovi” vse nasprotno in ponavadi smo mi bili za vse krivi (otroci tistih ki niso v njihovih vrstah). Skratka čez leta se je pokazalo kdo je kdo in koliko lahko človek “da roko v ogenj za svojega sovernika”. Ne bom o podrobnostih da ne bo “sovernica” še v moji familiji “drek mešala”, lahko povem samo da vidim kako se bratranci, sestrične in ostali “držijo načel vere”. Ni mi potrebno se veliko poglabljat -odprem FB in vidim kako pijejo, so pjani, špricajo šolo, se razkazujejo – neprimerne slike, imajo probleme v šoli itd. Tako, da SOVERNICA VSI SO KRVAVI POD KOŽO in jaz ne bi dajala roko v ogenj za ljudi samo na podlagi tega katere veroizpovedi so.
Avtorju pa sledeče:
Ko ljubezen “zbledi” je pomembno koliko se partnerja razumeta, imata skupnega, se spoštujeta. Verjemi poznam “mešane pare” tudi znotraj naše družine in ti tega ne priporočam. “Zagrizani Jehovci” ne popuščajo, gredo čez trupla. Si se pripravljen odpovedati vsem praznikom, vključno s svojim rojstnim dnem (Bog ne svar da sem js komu od njih voščila Srečno Novo Leto so nekateri kar odskočli), otroke vzgajati v njihovi veri (hoditi v dvorano, na zborovanja, oznanjevanja po hišah), ogrožati otroke ker ne bodo smeli sprejeti transfuzije, poslušati molitve pred vsakim obrokom (to gre meni najbolj za živce – prideš na kosilo in tam molijo, kljub temu da nas je več kot polovica druge vere), vse življenje poslušati očitke ker nisi njihov (gledale se bodo vse napake – bog ne svar da boš pil ali kadil – ker potem ne boš “zveličan”)? IN ŠE DRUGE JAJCE, ki se jih je v mojih 30-tih letih med njimi nabralo za celo knjigo.
Veliko sreče.

Hvala lepa za tako notranjo lepoto.[/quote]

Kaj je narobe s tem, če želim punci pomagat, da se ne bo zvezala s fanatikom?

Halo, a je to normalno, da si pripravljen nekoga za posteljo privezat, da bi dosegel svoj prav?
Moja dolžnost je, da jo na tole opozorim in tudi že delam na tem. Kaj bo pa ona potem naredila, je pa njena stvar.[/quote]

Ko pa VERNIK (pa naj bo to kristjan, budist, musliman, ali Jehova priča) GOVORI o ateisti kot o FANATIKIH potem pa je to res višek ironije…. edini fanatik je oseba ki iz VERSKIH razlogov zavrača transfuzijo krvi… in še mnoge druge zadeve….

Če je treba takega fanatika privezat na poseljo da mu pokažeš da zaradi tega nebo šla v pekel ali jo nebo Jehovski boges deportiral v GUlag potem je to pač potrebno storit…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ah, ti draga Njena sovernica. Iz tebe naravnost bruha mladostna zagnanost. Včasih je dobro, da malo postojiš in pogledaš okoli sebe ter se ne zaletiš takoj v prvi zid. Je nevarnost, da se razletiš. Tvoje zapisane besede so …ah. Polne jeznega naboja usmerjene na nekoga, ki le povprašuje in na prijazen način išče drugo mnenje.

O visoki moralni vzgoji in notranji lepoti ne bom izgubljala besed, ker si s svojim besednim izpadom sama pokazala kako daleč sežeš na tem področju. Vzgoja, draga moja, je odraz truda staršev in ne vere. Vera je nekaj, kar te v življenju usmerja in ti daje upanje. Kot je lepo zapisala »ujeta« v družini Jehovih prič je tudi polno takih, ki delajo vse bedarije po vrsti kot vsi njihovi vrstniki. Je tu zatajila vera ali starši? Malo odpri svoja okna in poglej okoli sebe. Je polno ljudi, ki so prav lepo vzgojeni – kot sama praviš, po visoki moralni vzgoji -, pa niso najine veroizpovedi. So druge ali pa sploh niso versko opredeljeni.

Pusti ljudi, ki iščejo svojo ljubezen, pri miru. Abc-jevo dekle ima svojo glavo, s katero zna prav dobro razmišljati in odločati sama koga bo ljubila in koga ne. Na svet je prišla kot svobodno dekle, ravno tako kot ti in ne potrebuje tebe, da bi morala misliti namesto nje. Nimaš nobene moralne obveze, da bi morala komurkoli karkoli poročati. Kako bi se počutila ti, če bi kar na lepem prišel nekdo in teptal po tvoji ljubezni, ki je še v povojih? Če pa se že moraš iti Sherlock Holmes-a, pa predlagam, da izbrskaš kdo sem jaz. Bo bolj zabavno. Verjemi.

Poznaš Nobelovega nagrajenca Rabindranath-a Tagore-ja? Je napisal odlično knjigo z naslovom Gora. Predlagam, da jo vzameš v roke in prebereš. Namesto hinduizma in brahmanizma, ki nastopata v knjigi, si predstavljal Krščansko versko skupnost Jehovovih prič in katerokoli drugo veroizpoved nasproti nje. Bo zanimivo branje.

Drobec iz knjige za konec: »Če se ljudje razlikujejo po nravnih lastnostih ali drugače v zunanjih ali notranjih potezah, to ne ovira njihove zveze. Zakaj bi jih potem ovirale nazorske ali verske razlike?« (CZ: LJ, 2005, str. 285.)

Še misel za Abc-ja: Ne oziraj se na besede Njene sovernice. Želim, da bi se vajina zgodba razvila v uspešno razmerje in da bi skupaj našla tisto, kar sami zase ne moremo imeti.

Fant, boj se jehovcev!
Ta “Njena sovernica” je pa itak ena navadna jedovska PRAsica. Jaz bi jo klical JehovoPreFUkanka.
Nestoj nasedat njihovim foram, ki jih ni malo. Primer poznam in vem, kaj govorim.
Rajši se odmakni in to čimdlje, prej kot bo že prepozno. So tudi zelo maščevalni!!!
Pazi se jih!!!!!!!

Groziš,kajne?

Prebrala sem ta post in dobila strašno negativno mnenje.Hvala,se raje izognem na 3000 km.

“Njena sovernica”, s svojo izjavo kažeš na svojo izredno neumnost! Si očitno ena izmed obsedenih ljudi z vero. Nič nimam proti vernikom, vsak si pač naj izbere kar si želi. Ampak si pa resnično neumna in podla oseba, da napadaš fanta, ki je dovolj dobro pokazaj, da ima dekle izjemno rad. Mislim pa, da je od njega tudi zelo odgovorno, da se je takole pozanimal o vsem tem. In si lahko brez skrbi, da niste le jehove priče lepo vzgojene in oh in sploh.

Če še pripomnim tudi jaz sem:
– lepo vzgojena
– spoštljiva
– razgledana
– zelo lepo se vedem
– ne hodim v diskače
– ne pijem alkoholnih pijač
– ne preklinjam
– izredno lepa, tako notranjo kot zunanjo
– imam še mnogo drugih dobrih lastnosti

Kljub temu, da nisem bila vzgajana v vaši veri, ampak v deloma krščanski veri in ateistični, imam vse vaše “kraljeve lastnosti”. Smešno ane?! “Njena sovernica”, v tvoj komentar sem se upiknala le zaradi poveličevanja in nesramnosti. Glede komentarja o transfuziji pa mislim, da vsak pameten človek in malo razumevljajoč si je prišel gor kar je fant hotel povedati. Da je za punco pripravljen storiti vse, če tudi gre za njeno zdravje oz. življenje!! Predlagam ti, da spoštuješ tudi ostale vernike in ljudi, ne le tvoje sovernike. Pa ne se tako “užigat” in grozit, mislim da je to en razlog za to da res nisi normalna. Srečno!

Abc, tebe pa podpiram in ti svetujem, da je najbolje, če se o vsem tem pogovoriš s svojim dekletom. Pogovorita se odkrito in predvsem to, kar si vsak od vaju želi v življenju, kakšna so njena pričakovanja v zvezi z vero, ipd. Upam, da bosta našla skupno pot in da bosta srečna, če pa ne bo šlo pa jaz pravim tako, da je vsaka stvar za nekaj dobra.

Recimo, da bi ta fant pisal sledeče:
Moja punca je proti obveznemu cepljenju otrok, meni se zdi pa to čisto neprimerno. Zdravniška stroka se je stoletja trudila, da je izkoreninila bolezni, ona pa se neodgovorno izmika cepljenju in je zaradi svojega prepričanja pripravljena spraviti v nevarnost sebe in celi najinega morebitnega otroka.
Zelo jo imam rad in zanjo bi naredil vse, a če bo odklonila cepljenje, jo bom privezal za posteljo, pa tudi najinega otroka ji bom odvzel, samo da bo cepljen, kot je treba.

Ali bi v tem primeru tudi razmišljali, kako je on čudovit, njena prijateljica, ki jo hoče posvariti pred tem pa je vse, samo človek ne?

Samo zato, ker sem te vere, ki vam ni všeč, me napadate. Niste pa zmožni oceniti, kako stališče ima on. Res je, da sem tudi jaz reagirala napadalno, ampak njegovo hudo napadalno potezo ste pa kar spregledali. Niste nepristranski. Zaradi moje vere ste me apriori obsodili.

Nihče te ne napada, ker si jehova priča, temveč ker si takšna jehova priča, ki rada dela zdrahe in se po nepotrebnem vmešava v življenje drugih ljudi.

Če bi fant napisal, da je punca proti cepljenju, in bi ti napisala, da se ti zdi, kdo bi lahko bil ta par in bi napisala, da ju greš jadrno prijavit na vse možne pristojne in nepristojne inštitucije, pa še v vrtec in šolo, bi bil naš odziv podoben. Hvala lepa za take sovernike!
Hkrati pa bi nekateri napisali, da ima punca prav, drugi pa, da ima prav on.

Draga Njena sovernica!

Že prej sem se in se še enkrat opravičujem za mojo popolnoma neprimerno izjavo. Hotel sem povedati samo to, da bi bil zanjo pripravljen narediti vse, čisto vse.
In sem bil tudi jaz napadalen, ker sem pomislil na najhujše, torej smrt, ne pa neko navadno cepljenje.
Spoštujem in to res zelo tako Vas, kot Vašo vero.
Prišel sem po druge nasvete. Hvala vseeno.

Hoj,

https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/

Marsikje se zavaja ljudi – tako kot tale aferca s konjskim mesom. O tem bo afera po dolgem in po čez, o aspartamu in neotamu v hrani, pijači, žvečilnih gumijih, itn. pa ne.

Sicer pa lahko da ima punca odlično razlago zakaj je proti cepljenju otrok, kdo ve.

Ma kje pr bogu si našu glih jehouko? Ta narod je čisto prtegnjen, zapomni si. So v nek svojem izmišljenem svetu in ti, kaj si že, Njna sovernica….. Bolši da si tiho in moliš unga tvojga debila tam gor. Mogoče ti bo edino on pomagau, gospa idijotkinja. Pusti mulcu, da je zaljubljen in naj bo srečno!
Upam da uženeš to vero. Če ti uspe boš srečen

Jao kakšen copatek…daj bodi mož in stoj za svojimi besedami. Če nisi zmožen tega se ne spuščaj v take stvari. Če nisi zmožen gledat kako tvoja draga umira, ker noče sprejet transfuzije zaradi lastnega prepričanja, potem naredi konec ZDAJ. Tole je seveda banalen primer, upam pa da nisi tako omejen, da ne znaš brati med vrsticami…

Zivijo

za zadnjo pridigo pa tole — EN typ

Tukaj v Franciji pa recemo da sloboda enih zacne tam kjer se konca drugih .

nevem na kateri podlagi bi precepti enega verovanja prepovedati ali dati obveze

v to drustvo .Vsi atheisti pa vemo da so vere samo sled nase zgodovine Nasa

katolicna vera je pa kot en hrast ki je vse polno vej dobil in vsaka veja pa bo ena kasneje postala

Ali orthoksna ali muslimanska itd itd To vazi posebno za Europo in Afriko pa tudi

za vse drzave od kaukaza pa vse do kraja Afrike ..Veliki del Azije pa ima svoje lastne vere

samo ze v Indiji jih je okoli 500 razlicnih …ver ki vsaka po svoje pridigo dela tistim ki so dosti bedasti

da jih poslusajo

In, kako se obnašam zadeva sedaj?

In kako se stvar zdaj obnaša? Kak komantar?

Njena sovernica zate nimam besed…prav vidi se da si napadalna zaradi tega ker si jehova priča on pa ni. Tudi jaz sem lepo vzgojen, prijazen, čeden, pameten in se bi lahko našteval…pa nisem jehova priča in jih že prej nisem posebno maral zdaj ko vidim tvoje izpade se jih bom pa nasploh izogibal. Se prav vidi da je to ena tistih ver ki ti POPOLNOMA spremeni življenje: hodiš naokoli in deliš letake se izogibaš določenim stvarem in hodiš na prepogosta srečanja. Jaz sem Kristjan in zaradi tega nimam spremenjenega življenjskega sloga. Za 1 uro grem k maši in za 45 minut na verouk to je to. Ne pa vi. Izogabajte se jih ljudje ko te enkrat imajo si notri za zmeraj

Odgovor na objavo uporabnika
Abc, 09.12.2012 ob 16:39

Pozdravljeni!

Imam en velik problem. Saj sem pisal že na forumu Starševski čvek nekaj podobnega.
Torej: star sem 22 let. Augusta sem spoznal prijetno dekle. Umirjeno, prijazno, razgledano, po vrhu vsega pa še zelo zelo lepo. Tudi jaz sem umirjen tip človeka in grem veliko raje na večerjo v kako boljšo restavracijo kot pa na žur v disko. Takoj sva se ujela. Ona je 8 mesecev starejša od mene. Pogovarjala sva se, si izmenjala telefonski številki, se takoj drugi dan zopet zmenila za pijačo in tako se je razvila med nama velika ljubezen. Med drugim mi je povedala tudi to, da je Jehovova priča. Malo sem bil presenečen, a me ni motilo. Sam pa sem odločen ateist. Ni mi do nikakršne vere. Z tem, da je ona verna sem se pač sprijaznil in me niti najmanj ne moti. Tudi nikoli mi ni vere usiljevala, kar jim marsikdo očita. Ravno nedavno tega, ji je umrla mama. Glede njihovih pogrebov sem se posvetoval na Starševskem čveku. Tam so me tudi opozorili na morebitno nevarnost, ki lahko sledi v najini zvezi. Zanima me, če je sploh mogoče, da ostaneva skupaj? Oba se zelo ljubiva, a počasi dobivam občutek, da grem nekaterim njenim “sovernikom” v nos. Ali mi lahko prosim pomagate?? Res prosim!!

S spoštovanjem,
Abc

razumem, da je punca lepa in ti je všeč, a zate ni primerna, ker je Jehovova priča, to pa zato, ker:

– imajo lahko jehovove priče zmenke samo zaradi poroke in to samo z jehovovimi pričami nasprotnega spola. Ker nisi jehovova priča, se ona ne more poročiti s teboj in torej ne sme imeti zmenkov s teboj;

– ženske Jehovove priče moškim, ki niso Jehovove priče, ne smejo niti oznanjevati svoje vere in z njimi voditi biblijskega tečaja, če ni zraven moškega sovernika;

– to, da je bila ženska sama s teboj, je pri Jehovovih pričah tako hud prestopek, da tvega izobčenje iz skupnosti Jehovovih prič;

Torej, razen, če postaneš Jehovova priča (in ona samska do takrat, ko boš postal Jehovova priča, ker čim bo poročena, ti nikdar več ne bo na voljo), z njo ne moreš imeti odnosa.

New Report

Close