moja ginekologinja si dost upa
Imam ginekologinjo, koncesija. Metelkova. Moja starost druga polovica 30. Pridem po nov paketek zaščite- poslušam kot vedno- ženske take starosti imajo še otroke, zakaj pa vi ne…a res ne bi?
Takole, za pridige in te zadeve sem imela mamico. Mislim, da se nima pravice vtikat z vprašanji, da ne rečem očitki. Zelo nerada mi je napisala recept in ker takole ni bilo prvič in je tudi sicer TOTAL neprijazna, sem bila zadnjič pri njej.
Se mi zdi, da imava isto.
Pa se menda ja ne sekiraš zaradi tega? Drugi zdravniki in zobarji ti vedno samo pihajo na dušo, te božajo po dlaki, ste vedno enakega mnenja? Midve s tole gino se vedno vse lepo zmeniva, pa nisva vedno enakega mnenja. In skoraj stavila bi, da ti je tole pridigo naredila z nasmeškom?
Meni je všeč, ker se ne vtika več, kot je nujno. Če pa kaj vprašam, je pa pripravljena vse razložit na dolgo in široko.
… nisem hodila h ginekologu, pa čeprav prvič pri osemindvajsetih. Kaj naj si ginekol.misli, če tridesetletnica pri njem visi, pa brez otrok? 😉
Saj vem, mi vsi bi radi, da bi zdravniki opravljali delo brez, da si kar mislijo zraven, ampak to ne bo šlo, ker zdravniki niso stroji. Ta predel je pa še bolj občutljiv in brez podvprašanj kar ne gre.
ginekologinja ima v ordinaciji svoje pacientke, ki se trudijo leta in leta, ali pa imajo ponavljajoče splave….verjetno je videla koliko solz preteče zaradi neuslišane želje po otroku in deluje po principu”bolje preventiva kot kurativa”. ženska res nima takta, prav dam pa obema, po eni strani je to tvoja osebna zadeva, po drugi pa postane kmalu tudi njena osebna zadeva, ko žalostne zgodbe pacientk nosi s seboj domov.
h, sem vedela da bsote o vsem možne.
Torej, dolžna me je opozorrit na posledice…ja…ok. Jemljem obliže, znam brati navodila, jemljem dve leti.
gre za to, da se mi zdi da ji nisem dolžna pojasnjevat zakaj jih pri teh letih rabim, to je tko kot da ukradem čokolado v trgovini pol se pa ven mažem zakaj sme to naredila. Moje telo je moje.
In pojasnjevat sem ji morala že drugič.