Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk moja bulica

moja bulica

Pozdravljeni.

Vljudno prosim za mnenje, saj sem kar prestrašena. Pred približno 5 leti, sem zatipala majhno bulico, v velikosti graha, med dojko in pazdušno votlino, oz. sega bolj proti pazduhi. Bulica se premika, ne raste, ne boli vendar tudi izgine ne. Takrat sem odšla tudi k svojemu ginekologu, kateri mi je rekel, da je to verjetno le bezgavka ali kakšen vozliček in da včasih to ostane, včasih pa izgine in da ni potrebe po nadalnjih preizkavah. No bulica ni izginila, jaz pa sem na to že malo pozabila.

Danes pa sem zvedela za sodelavko, da ima raka, kateri se je razvil iz bulice, ki jo je imela na dojki in so tudi njej pred leti rekli da je le vozliček.
Upam, da razumete, da mi je kar zavrelo.
Mi svetujete, da grem ponovno k zdravniku in se naročim na dodatne preizkave?
In ali je možno, da take bulice (vozlički) ostajajo v tkivih dolgotrajno in ne predstavljajo nevarnosti? (za razvoj raka)

Stara sem 30 let.

Za odgovor se zahvaljujem.

Seveda razumem, da ste takoj pomislila, da se lahko to tudi vam zgodi. To je popolnoma razumljivo.Na vašem mestu, bi se odločila za preventivni pregled ter se še enkrat posvetovala z zdravnikom.
Veliko lahko naredite zase tudi sama. Opravljajte tudi redno samopregledovanje dojk, ki je zelo pomembno!!! Žlezno tkivo v dojki je tipno, premakljivo, v skupkih (grozdkih) ali posamezno razporejeno ter na dotik občutljivo. Tumor praviloma ni občutljiv, je na dotik bistveno bolj trši in se ne premika.Ciste so v primerjavi z žleznim tkivom in tumorji ostro omejene, gibljive krogljice, ki kar bežijo pod prsti.
V vašem primeru poskrbite za redno preventivo. Ustrezno hrano, gibanje in pozitivno razmišljanje. Pregledujte se z metodami, ki so primerne vašim letom (metoda BreastScan in kot dopolnilo občasni preventivni UZ dojk).

New Report

Close