Najdi forum

Moja 1 nosečnost

Lepo pozdravljene.

Prebiram vaš forum, iščem informacije in si odgovarjam na vsa možna vprašanja. Sem prvič noseča in polna vprašanj in skrb. Ker sem nenehno v skrbeh in ker nevem kako je ko si noseč sem se odločila, da opišem na tej temi kakšna je moja nosečnost in kakšne tegobe me mučijo, mogoče bi se mi katera pridružila in tako bi lahko primerjale kakšne imamo nosečnosti 🙂

Drugače vam želim čim več lepih trenutkov.

Moja zadnja M je bila 5.12.06 tako da sem nekako v 5 tednu.
Pri ginekologu sem naročena konec januarja.
Nič ne bruham, nič mi ne smrdi.
Nisem pretirano utrujena (moj delovni dan se začne ob 4:30) tako da ne vidim razlike v utrujenosti.
Imam manjši prehlad in kašljam – in vročino 37,3 – 37,4 za kar sem že pobrskala po forumu, da ni nič hudega.
Občutljivejše imam le prsi predvsem bradavičke.
Bolj kot ponavadi me mučijo vetrovi – grozni vetrovi

Moja edina skrb pa je – bolečine v trebuhu. Nekako so se mi pojavile včeraj, ko sem nenehno sedela, če sem malo vstala in se razgibala je bilo boljše, nato spet nekoliko bolečin in krče in špikanja v trebuhu malo pod popkom in nato v desnem jajčniku. Potem vse popusti in nato se vse ponovi….
Tudi ponoči, ko sem se obračala z boka na bok me je špikalo in minilo. Zjutraj brez bolečin, sedaj spet počasi pika. Bolečine niso prehude niti podobne bolečinam pred M ki so bile zelo močne.

A je tudi to normalno?

Drugače se počutim vredu razen mojih skrbi, ki mi kradejo tudi malo spanca 🙂
Lep pozdrav

Špikanje je lahko običajno, ni pa nujno. V prvi nosečnosti takih težav nisem imela, medtem ko me je v drugi pa kar krčilo v spodnjem delu trebuha (kot pred menstruacijo). Ko sem svojo “težavo” omenila gin mi je rekel, da bi bilo čudno, če me ne bi nič špikalo. So pač spremembe, ki se dogajajo v telesu, plod se vgnezdi in vse to ženska tako ali drugače občuti.
Za slabost in vonje, ki ti ne pašejo mislim, da je še nekoliko zgodaj, čeprav tudi tu ni pravila. Želim ti sicer, da bi šla prve mesece brez slabosti skozi, če pa bodo se običajno pojavijo tam okrog 8-9 tedna in trajajo do tretjega meseca. Tako je bilo pri meni in pri obeh nosečnostih kar hudo. No ma držimo pesti, da bo tega čim manj.
Želim ti lepo nosečnost, ne skrbi tolko, čeprav vem, da je lahko rečt in te bo vseeno vse skrbelo, sploh ker je to tvoja prva nosečnost…in se tipkamo, beremo.
lepo bodi!

Imaš vse krasne nosečniške znake, vključno s špikanjem. Brez panike in uživaj!

Ja, pri meni je bilo tudi prisotno špikanje, ki se je nekako do 12 tedna nehalo kot bi odrezal, isto je bilo z bolečimi dojkami. In sem naredila paniko, zakaj me pa nič več ne špika in boli, ampak vse enkrat mine… :))

Živijo!

Točno tako si napisala, kot bi pisala jaz.

Tudi jaz sem nekje v 5 tednu nosečnosti, pregled imam šele konec januarja, znake pa zelo podobne kot ti. Tistega občutka v trebuhu me je kar malo strah, saj je ravno tak kot pa tik preden dobim menstruacijo, tako da vseskozi “preverjam” na stranišču, če bi šlo kaj narobe. Zelo me je namreč strah spontanega splava, ker je otrok zelo zaželen.

LP, julča

New Report

Close