Najdi forum

s katerim se ˝dobro˝ razumemo in večkrat spijemo kak kozarček skupaj kadar smo na vikendu, me je zadnjič, ko sva se z možem ravno odpravljala domov, zapeljivo pobožal po roki. Odskočila sem stran, a zadeve nisem komentirala, saj sem si pri sebi mislila, da je spil kak kozarček preveč. Nakar smo dan kasneje ugotovili, da imava skupno prijateljico s katero si jaz tudi dopisujem. Kmalu potem pa mi je poslal nslednji e-mail:

Nadja zdravo!

Katarino sem prosil, da mi je dala tvoj e-mail.
Moram reči, da sem vedno vesel, ko te zagledam, ker si “punca 1A” ki
ji energaji izžareva. Tudi jaz imam veliko energije. Res, da me malo moti,
ker me vikaš, ampak ob pravi priliki ga bova enega spila pod roko in bova
tudi to odpravila. Da bova bolj mobilna ti zaupam tudi službeni telefon 00/0000-000 in moj prnosni 000/000 000.

Sosed Jaka!

čao!

Zdaj pa vprašanje: kako naj človeku dopovem, da mi niti slučajno ne potegne. Da smo lahko dobri sosedje in tudi prijatelji, vendar brez nadlegovanja.
Kaj bi mu odgovorili? Jaz se sedaj ne znam obnašati normalno. Možu sem posredovala njegovo pismo pa pravi, naj ga preprosto ignoriram.

Lep pozdrav in hvala za vaša mnenja

Nadja

Nadja,

pri tvojem problemu pa je vse tako enostavno. Najlepše je vse skupaj sprejel tvoj mož, ki je tudi povedal svoje.

Ti pa se sprašuješ kako naj mu dopoveš in si delaš iz tega pisma problem.

Pa kaj potem, če je napisal pismo, probal je. Ti pa bodi dobre volje, nasmejana in odpiši: Ampak tako kot misliš, brez žaljivk.

Dragi Jaka, nič ne bo 🙂 mobilna gor, mobilna dol, en deci ali dva, vikanje ali tikanje. Od kar si napisal to pismo zame nisi 1A, ampak kvečjemu 25Ž.

Upam, da ne zameriš, ampak res imaš veliko energije, vendar za napačne stvari in stavke.

Kot sem začel, ne dolgovezi, ne obnašaj se nič drugače, samo povej pa svoje in to direktno. Ko pa se srečate pa bodi normalna in nasmejana. Če še enkrat poiskuša, lahko kar pred vsemi pobožaš njegov obraz z hitrostjo 20 vozlov.

Brez strahu in nič ovinkarjenja, še posebej pa ne izogibanja. Da ne bo dobil še več energije, ki pa jo bo zlival v napačen lonec. Takrat boš veliko težje odlila.

Primož

Iz izkušenj ti povem, da se je najboljše narediti kot, da ti sploh ni pisal. Vsakršno odpisovanje tudi negativno ga bo samo podžigalo. Če ga boš ignorirala bo še parkrat pisal potem pa bo zanesljivo odnehal razen, če je psihopat. Če mu boš odpisala bo dobil korajžo in te skušal pregovoriti… Tu potem ni konca ne kraja!

Mah, Primož ti si 1A.
Tvoj odgovor za vikendaškega soseda “seka” :)))).

Lep pozdrav.

Jaz tudi mislim, da mu je treba jasno povedati, da iz te moke ne bo kruha in da naj te pusti pri miru. Dobrega moža imaš da je vse skupaj tako lepo prenesel ni pa prav da to ignoriraš, ker bo mislil, da tudi ti čakaš na pravi trenutek in te bo prvič, ko bosta sam začel nadlegovati. Tudi pri meni je bilo podobno dokler nisem jasno povedala, da naj da svoje roke stran, toda prijatelji nismo bili več. In vesela sem, da nismo več ker takega prijatelja ali soseda jaz ne potrebujem. Napiši mu jasno in glasno brez ovinkarjenja.

Ja, povej mu jasno in glasno. In daj mu vedeti, da je mož seznanjen s situacijo.

Hvala vsem za vaše nasvete, ki sem jih že upoštevala in ga prizemljila. Sedaj pa revež ne ve kako se naj obnaša, vendar mislim, da je jezen name. Napisala sem mu kratko sporočilo:
Sosed, veliko energije dela vojno!
in ga poslala ( spodaj je bilo njegovo pismo) hkrati njemu in mojemu možu.
Takoj se mi je opravičil, da sploh ni mislil znlonamerno, da hoče samo dobre sosedske odnose in ne vojne.

Hvala še enkrat:)))

Pozdravček Nadja

Pa ženska, on ti je dal kompliment! A je tako težko odpisat: dragi sosed, ti pa žal mene čisto nič ne zanimaš! Kakšni navidezni problemi.

New Report

Close