Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca moj trebuh

moj trebuh

Pozdravljeni,

1.Od novembra 03 imam bolečine v spodnjem desnem kvadrantu. Bila sem pri ginekologinjo, vse v redu, splošna zdravnica me je nato poslala še v laboratorij sanford preuskava, voda v redu, opravila UZ trebuha vse v redu(no ker sem bolj suha je rekel da imam zelo premikajočo se ledvico kar je normalno pr suhicah). bolečine pa ostajajo in so vsakodnevno prisotne. Bolečine so zbadajoče, špikajoče.KAr je druga stavr pa je da sem izgubila zaupanje v strokovnost ginekologinje. Namreč vem da mi je vzela 2 brisa pridajo mi 3 negativni zapored šele nato pa na tri leta, oni pa trdijo da sem že na tri leta. Poleg tega pa sem dobila informacijo da brisov velikokrat ni dala na pregled, še posebno pri mlajših. Ne vem kako so do tega prišli, v glavnem so punce ki so bile pri njej in so imela tiha vnetja pa jim ni nkioli nič rekla izcedka pa razen Belega toka ni bilo. In zdaj panika pri meni. Boli me trebuh še vedno , ne vem več kaj naj naredim. Me je strah it nazaj k splošni zdravnici da bi izpadlo kot da se izmišlujem. Ne vem kaj naj. Je pa res da je to v predelu kjer bi lahko bil tako slepič ali jajčnik, ampak slepič baje ni oz. ga na UZ ni mogel jasno videti. Kaj naj? Imam probleme s hrbtenico in križnim predelom, je možno da so te bolečine od tega in da so zbadajoče.Ampak me je bolj strah da se mi kaj ne “paca” znotraj?

2. V grlu oz. žrelu čutim neko zadevo kot razjedo ali temu podobno. Na desni strani žrela me nekaj peče, žge in me tudi tišči. Včasih me zadeva tako tišči da me sili na bruhanje (občutek je tak kot da bi s prstom šla predaleč. Ščitnica ni, so pregledali kri in je vse normalno. Imam obupen zadah v ustih ki ga je čutiti kot da prihaja iz žrela. Bila na gastroskopiji, želodec v redu, bakterij ni prisotnih. Bolečina se pojavla zadnje tedne zadah pa je že od prej nemogoč. Higiena ni vprašljiva. Je pa še nekaj : velikokrat imam občutek da je po jedi ostal en kos hrane v grlu – žrelu in je tudi tako čutiti (npr krompir) Pitje tekočine ne pomaga. Je še vedno prisotno.

Prehranjujem se normalno po potrebi ko sem lačna, silim se ne (lakota me napade mogoče 2 krat na dan) teža dokaj nespremenjena. Nimam bulimije in ne anoreksije. Na blato grem skoraj vsak dan, tekočine spijem 2 l in več na dan, jem raznovrstno hrano. Velika sem 164 cm, teža 57 kg pred štirimi leti sem tehtala 49-50 kg, potem so mi počasi začeli kilogrami naraščati, možno da zaradi kontracepcijskih tabletk saj sem se zredila v 2 letih kolikor jih jem. Sedaj teža ne narašča več, Kontracepcijske še vedno jem (Logest). Stara 21 let, nekadilka in nikoli ne pijem kave in alkohola.

Hvala v naprej

Spoštovani!

Kar precej težav se je nabralo. Začniva najprej pri zadahu. Lahko je posledica kislosti v ustni votlini ali požiralniku. Predlagam vam, da si v lekarni kupite Rupurut in poližete tri do štiri tablete na dan. Zvečer ne smete uživati večjih obrokov, ampak le nekaj popiti (negazirano pijačo). Če kadite, opustite kajenje.

Težave s trebuhom so najverjetneje povezane z obojim : mobilno ledvico in hrbtenico. Predlagam vam, da se začnete ukvarjati z rekreacijo, ki bo okrepila mišice ob hrbtenici. Primeren bi bil tudi tečaj joge.

Če se tudi po teh dveh predlaganih ukrepih težave ne bodo ublažile in se umirile, se odpravite k svoji izbrani zdravnici.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close