Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja moj sin je šel v šolo v naravi in….

moj sin je šel v šolo v naravi in….

Se strinjam. Jaz ga pač ne bi pustila takega tam. Kaj nikomur ne pade na pamet, da lahko se pa res zelo slabo počuti? Učiteljica pa ni zdravnica, da bi lahko zdravstveno preučila njegovo stanje. Najmanj, kar bi učiteljica po mojem mnenju moral anarediti, če otrok reče, da se slabo počuti, je, da ga odpelje k zdravniku na pregled. Potem se pa lahko naprej pogovarjamo.[/quote]

če logično razmišljaš bi lahko imela tudi prav, ampak otroci so z vsemi žavbami namazani 🙂 in zablefirajo bolezen v petih minutah.

.[/quote]

Ja, lahko zablefirajo (čeprav jaz ne verjamem, da kdo lahko zaigra vročino), ampak ne moreš pa trditi, da je nemogoče, da kdo zares zboli, halo!!!

Nisem še slišala za kako zdravstveno pravilo, da so otroci v šoli v naravi na bolezni imuni.

In za moje pojme je od učiteljev edino pravilno, da otroka, ki toži, da se slabo počuti, odpeljejo k dežurnemu zdravniku.

če logično razmišljaš bi lahko imela tudi prav, ampak otroci so z vsemi žavbami namazani 🙂 in zablefirajo bolezen v petih minutah.

.[/quote]

Ja, lahko zablefirajo (čeprav jaz ne verjamem, da kdo lahko zaigra vročino), ampak ne moreš pa trditi, da je nemogoče, da kdo zares zboli, halo!!!

Nisem še slišala za kako zdravstveno pravilo, da so otroci v šoli v naravi na bolezni imuni.

In za moje pojme je od učiteljev edino pravilno, da otroka, ki toži, da se slabo počuti, odpeljejo k dežurnemu zdravniku.[/quote]

a ti slabo bereš :)?

kot vem imaš še malega otroka, počakaj še malo, boš videla kaj vse so zmožni malo večji 🙂

ne zagovarjam nobenega, ampak iz pričevanj samih staršev, ki imajo podobne težave ti povem, da so otroci sposobni sami sproducirati marsikaj. Tudi ti si, le poskusila verjetno še nisi … človek je marsikaj sposoben narediti sam. Otroci, ki v glavah niso obremenjeni z zunanjim svetom, so sposobni še toliko več 🙂

zapomni si … če nekaj še nisi slišala, videla ali sprobala še ne pomeni da to ne obstaja!

še ena ekstremna – objavljen video na youtube kako se znebiti (ubiti) sošolko. 11 letnice.
Toliko o tem, kaj so 11-letniki sposobni naresti svojemu vrstniku.
Pa s tem ne mislim, da je na taboru kaj podobnega dogaja. Hočem povedati, da nikoli ne veš….in da previdnost ni nikoli odveč. Naša družba je še vedno družba nasilja. Pa najsi si to priznamo ali ne.

http://24ur.com/novice/crna-kronika/sest-nacinov-kako-se-znebiti-sosolke.html

samo še tole pokomentiram …. včasih pač po otroka ne moreš ane.

recimo ko gre na drug konec sveta, po lastni veliki želji. Naši so šli, seveda po lastni želji, so jokali, ampak preživeli. Jokal je presenetljivo tudi naš, ki se veliko potepa in gre velikokrat spat drugam. Doma smo se pogovorili da je čist logično, naravno, normalno da nas je pogrešal, da smo tudi mi njega zelo in veseli smo da se je vrnil.
Prišli smo tudi do tega, da je bilo po tem ko se je izjokal bolje in je lažje zdržal do konca. Po njegovih besedah so se pa imeli fantastično in bi šel še 1x.

hvala vsem za odgovore, vsak ima po svoje prav. naj povem, da sem bila jaz odločena da ne grem po otroka je pa mož bil bolj majav, pa sem mu rekla da ga bom že prepričala da ostane. no me je ravnokar klical in je rekel da bo ostal. potem mi je dal na telefon še učiteljico in je rekla da so se z njim pogovorili tudi upravnik doma, da ga niso nič silili, in se je odločil da ostane. drugače je že spal kje drugje, pri prijatljih, na počitnicah z starimi starši brez mene pa nikoli ni bilo hudo, najbrž ker je res prvič z kom drugim, ma kaj vem, upam le da bo vse o.k. in da bo na koncu res ponosen nase da je zdržal pet dni sam :))

In za moje pojme je od učiteljev edino pravilno, da otroka, ki toži, da se slabo počuti, odpeljejo k dežurnemu zdravniku.[/quote]

a ti slabo bereš :)?

kot vem imaš še malega otroka, počakaj še malo, boš videla kaj vse so zmožni malo večji 🙂

ne zagovarjam nobenega, ampak iz pričevanj samih staršev, ki imajo podobne težave ti povem, da so otroci sposobni sami sproducirati marsikaj. Tudi ti si, le poskusila verjetno še nisi … človek je marsikaj sposoben narediti sam. Otroci, ki v glavah niso obremenjeni z zunanjim svetom, so sposobni še toliko več 🙂

zapomni si … če nekaj še nisi slišala, videla ali sprobala še ne pomeni da to ne obstaja![/quote]

meni je moj sprožil astmatični napad, pa enkrat cel teden vročine 40, samo zaradi paničnega strahu, tako, da jaz verjamem, da se da veliko narediti v glavi, samo otroka počasi pripravljaš na te zanj obremenilne stvari, pa potem le spelje. Moj se zdaj že veseli vseh šol v naravi, na začetku so bile pa borbe že za tri dnevni tabor.
Tako, da mmamca fino za pogum vseh tudi otroka, da poskusi in vaju z možem, da nista popustila. Boš videla, da bo naslednjo šolo v naravi že komaj čakal, o tej bo imel pa same lepe spomine, ko se vrne domov.

Pomiri se in nikakor ne hodi po njega. Drugič pa naj pusti mobi doma. Naši ga nikoli ne smejo vzeti s sabo v šolo v naravi in meni se zdi prav tako.

pri nas so mobiteli prepovedani dlih zato,ker otroci potem silijo domov,ko imajo 5 min časa.enako je v kolonijah.najprej kreg,ko gredo tja,potem veselje,ko se vračajo.

No fino, da se je rešilo.

pri an sje ravno obratno. jok ko je treba it in jok kko je vsega konec in je treba domov, takrat je full dobro in bi še ostali.

….tko da boste vedle vaše sinkote in frčafelce še naprej v vatko zavijat!

mislim hlaooooooo? v 5. razredu ni sposoben par dni preživet brez mamice? katastrofa!

In? Ali ni imela prav? Izkazalo se je točno to kar je frca govorila. po moje gre tebi samo na živce, ker skoraj vedno zadane tisto tapravo. Tudi sedaj. si mal ljubosumna, kaj?

Mame, mame le od kod vsak dan na Metelkovi v metadonski ambulanti velika količina tudi zelo mladih deklic in fantov, ki so prišli po odmerek.
Pri 11 letih so nesamostojni,pa jokajo pa mamo kličejo, pri 15 pa se na Metalkovi odvajajo od samostojnosti.

V ostalem svetu, ki ni tako bel kot je naš,morajo otroci prevzeti že zelo mladi svoje del odgovornosti.

In pred 20 leti ko ste bile ve še otroci,ni bilo mobitelov pa interneta, pa ste očitno vseeno preživele, pa vas od doma niso prišli iskat v šolo v naravi.
Kako bodo vaši otroci preživeli večje strese, ne vem, vem pa, da v službo ni mogoče prinesti opravičila. A ja, saj bodo do 30 pri vas, pa delat jim tud ne bo treba, ampak bodo pa potem postali kar naenkrat kar se da samostojni. Pa odgovorni starši, ki bodo imeli enake vzorce iz otroštva.

Se spomnim ene iz šolskega sveta: dogovor je bil,da bo šola imela vajo za potres v sredo,pa se oglasi ena od takihle mam,pa reče: ” Če bo deževalo pa vaje ne bo !!!”

Prosim?!!!
In tako ste ve vedno za vaše otroke pri roki za pomoč!

Na bruhanje mi gre![/quote]

meni tudi. da ne dvigneš telefona otroku, pa kaj ste normalni ljudje?

da niso na meterlkovi ravno otroci takih staršev, ki jih ni, ko jih deca rabijo?

Škoda je, da ga ni prej puščala v šolo v naravi, bi imela zdaj manj problemov.

moji trije so ko vagabundi,…ampak , če bi me klicali in jokali bi jih šla takoj iskat,….pa naj si drugi mislijo kar si hočejo……jaz sem to izkusila na lastni koži pa nisem nikoli bila mamina maza…..samostojno sem začela živeti z 18 leti…

bravo! boljš ne bi mogla povedat. upam, da si bodo zapomnile.

Ti svojega otroka najbolj poznaš, če misliš da bo to, da je sam in nesrečen za njega nosilo posledice, in če ti je hudo pa pojdi ponj.
In ne oziraj se na zlobne pripombe popolnih mamic na tem forumu.

Seveda, tako kot bo mamica vedno zanj, ko bo nesrečen. Baje hodijo mame že v službe težit šefom, da kaj maltretirajo njihovega sončka. Starega 27 let. Čista resnica. In ni osamljen primer.

Posledice bo imel, če mu bo mama vedno odnašala rit, ko bo malo hudo. In to hude posledice.

No, petnajstletni zasvojenci sigurno niso tisti, ki so pretirano navezani na starše in krog družine,
ampak so tisti, ki doma ne najdejo podpore, razumevanja in se počutijo sami, potem pa iščejo drugo družbo.
Torej prej otroci staršev, ki bi izklopili telefon.

New Report

Close