Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Moj predlog za vozniški izpit

Moj predlog za vozniški izpit

Ko gledam takole naše ljube mladičke, kako brezglavo in prepotentno drvijo po naših ubogih cestah z dvakrat preveliko hitrostjo, v avtomobilih in motorjih, vrednih nekaj desettisoč evrov, katere so si najbrž z muko prigarali in dobesedno odtrgali od ust, se mi je utrnila naslednja ideja glede opravljanja vozniškega izpita:

1. Starostna meja za pridobitev vozniškega dovoljenja bi morala biti vsaj 18 let, ko človek pravnoformalno postane sam odgovoren za vsa svoja dejanja.
2. Kandidat bi moral opraviti pisni in ustni izpit iz prometnih predpisov ter teoretični izpit iz prve pomoči, nekako tako kot zdaj.
3. Nato bi kandidat opravljal praktično vožnjo s poklicnim inštruktorjem. Nekako tako kot zdaj.
4. To praktično vožnjo bi opravljal toliko časa (vsaj eno uro na teden), dokler ne bi med to vožnjo postal neposredna priča neke hude prometne nesreče. In takrat bi moral na licu mesta opravljati praktični izpit iz prve pomoči, t.j. poskrbeti za ranjence, medtem pa poklicati policijo in reševalce, nato pa ranjence spremljati v bolnico in ostati pri njih neprekinjeno vsaj 48 ur in jim streči kot medicinska sestra oz. bolniška negovalka.
5. Če pa bi v nesreči kdo umrl, bi se moral kandidat namesto strežbe ranjencem udeležiti obdukcije in tam pisati obdukcijski zapisnik.
6. Po tem bi lahko inštruktor in zdravstveni delavci predlagali, da kandidat opravlja praktični izpit iz vožnje, ki bi moral obsegati eno uro vožnje po mestu in eno uro vožnje na relaciji. Seveda, če bi že imel opravljeno minimalno potrebno število praktičnih ur vožnje in uspešno opravljene vse praktične vaje iz vožnje.

In tako bi kandidat po uspešno opravljenem izpitu iz praktične vožnje dobil orožni list, t.j. vozniško dovoljenje.

Obilo uspeha!

tablet pozabu? 🙂

LP

in potem bi se ob hudih nesrečah še mularija tepla nekje na obrobju, ker bi jih na tisoče čakalo na nesrečo, ki bi jim omogočla praktični izpit ;)))

Ni slabo… tvoja teorija ima le eno luknjo… Udelezencem hudih prometnih nesrec bi pomagali 18-letniki, ki ne glede na opravljeno prvo pomoc nimajo pojma in izkusenj, zato bi verjetno se tisti, ki bi se jih dalo resit, umrli kot posledica takega izpita..

Drugace je pa tak… dokler nekega jutra ne ugotovis da nekdo vec ni ziv… nekdo ki ga poznas, ki je mnogim ljudim okoli zelo pri srcu.. tak dolgo ne premislis dokler sedes v avto.. kot bom jaz od danes dalje.
Potem lahko samo upas, da smrt ni bila zaman.

Torej bi moralo bit najmanj toliko hujših premetnih nesreč, s poškodovanimi, kot je kandidatov za opravit izpit al pa še več če bi glih kdo moral izpit opravljat večkrat.

Hmm… zdej bo pa preblem kako prepričat folk, da se bo več zaletaval, pa še poškodoval zraven????

ki ti živiš?
a veš kakšna je možnost, da človek nikol ne bo udeleženec v nesreči?

v hudi prometni dost velika…

kaj pa je fora s tistimi mini motorčki pa odrasel mulc na njemu pa prdi po sredin ceste.. ?

lp ajs

Jaaaa…al pa uni auspuhi ko so pod zicom!!!! ŠKANDAL!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close