Najdi forum

Moj otrok sam sebe tepe

Moj otrok sam sebe tepe. Tepe se s pestmi po obrazu. Drugih delov svojega telesa ne napada in ga nikoli ni. Ali mi lahko prosim poveste, ali je to bolezensko, ali naj to pustim tako kot je in bo minilo samo od sebe. Star je 7 let in hodi v 1. razred OŠ. Že od malega se je včasih sam tepel, a ne toliko kot zadnje čase. Zdravniki niso nikoli nič posumili, itak pa se očitno samotepe samo doma, ker drugje takih znakov ne opažamo (razredničarka tega še ni opazila, prav tako ne zdravnica, jaz ji pa tudi nisem težila, ker nisem vedela, če je resno). V šoli mu gre dobro, a pravi, da mu je napor.

Kva vas briga,

ne vem, če je to bolezensko ali ne. Lahko je samo prehodno, lahko je znak bolečin, lahko pa je vzrok psihosomatika.
Vseeno pa omenite otroški zdravnici.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Mi smo imeli tak problem, le da se je tepel po glavi, jeseni se je to dogajalo. Je malo maljši, čez 14 dni bo star 6 let.
Začeli smo delati tako, da smo mu rekli, da samega sebe ne sme tepsti in je moral ven iz sobe, zraven pa smo mu dali eno blazino, da je lahko jezo znesel na njo. Ampak brez popuščanja, če se tepeš te ne bomo gledali, moraš iti ven iz sobe. Vedenje se je nehalo v slabem mesecu in se od takrat ni več ponovilo.
Razmislite, koliko pozornosti dobi, če se tepe po obrazu.
Lp, pa upam, da rešite.

Zenzi,

hvala za zapis vaše izkušnje. Mogoče bo “kva vas briga” dobrodošla.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close