moj oče in njegov bodoči vnuk
Pričakujem prvega otroka. To bo tudi prvi vnuk za obojne starše. Njegovi so zelo veseli, komaj čakajo. Moji pa…mama navdušena, oče pa ni rekel še nič. Na novico, da bo dedek se je odzval z AJA? In to je bilo vse kar je spravil iz sebe glede tega v teh 7.mesecih, ki so pretekli. Saj nikoli ni bil ne vem kako dober oče, ampak kaj takega pa tudi nisem pričakovala. Pa dobro, sem odmislila, se ukvarjala z sabo in prihajajočim otrokom in mi je postalo vseeno. Včeraj pa me pokliče mama in pravi, da ima nekaj zame. Se danes oglasim doma in me pokliče na samo ter mi da neko vrečko. Pogledam vanjo in so bile 3 majčke za dojenčka. Vesela pogledam pa mi reče nesi hitro v avto da ata ne vidi. Kaj? Zakaj ne bi smel videt? Ja ker me bo kregal ker zapravljam denar za to. Kako prosim? Zaradi 10€ (cena je bila še gor, drugače meni ni pomembna ampak povem zaradi zgodbe) bo težil in se metal ob tla? Za 10€ zapravljenih za njegovega prvega vnuka? Pa ajde, če bil nek bogi penzionerček, pa potem ne bi imel za kruh – tako pa ima samo on plačo 3x povprečne plače v Sloveniji! Ma, če ne bi bilo mame bi šla gor ga pljunila v fris, mu povedala kaj si mislim in mu fliknila tiste cote v glavo. Pa zaradi mame nisem mogla ://// Kaj sem hotela, sem vzela vrečko in jo nesla v avto na skrivaj kot kakšen tat. Prišla nazaj v dnevno, spila kavo in se delala da ni nič. In celo pot domov prejokala, ker sem mislila, da se bo človek vsaj malo spremenil. Da če že ni bil niti O od očeta, bi lahko bil vsaj dedek. Pa mi ni niti malo do tega, da bi mi zdaj onadva kupovala stvari za otroka. Ampak, da je potrebno skrivat to od njega, pa da ni sposoben vprašat celo nosečnost niti enkrat kako kaj njegov prvi vnuk?! ŽALOSTNO! In sem jezna sama nase, da me je uspel ponovno prizadet. Če ne bi bilo moje mame sploh ne bi spoznal svojega vnuka. Itak ne bo prisel v porodnišnico, niti kasneje na obisk, ampak videl ga pa bo, ko ga bom jaz pripeljala tja. Zaradi mame seveda. Mah, nekateri starši niso vredni, da se tako imenujejo. Upam, da niste med takšnimi tudi vi. Aja, pa še zanimivost – ta mesec je plačal bratu tedenski izlet v London za rojstni dan. Jaz se ne spomnim, da bi mi kdaj čestital kaj šele dal darilo. J*beš takšnega očeta. Bi bilo boljše, če ga ne bi sploh poznala!
Avtorica ne se sekirat! Vem da ti je zelo hudo!
Si kar predstavljam kako ti je bilo ,ko si se peljala domou!
Jaz vem, da bi mu sigurn kaj rekla, ko bi prisla k njim na obisk!
Vsela bi ga in ga direkt vpr. Ce se veseli vnucka???
Da ni on tudi tak kukur eni, sinu vse a hcerki nic!
Ti lepo uzivaj se ta zadnja 2 mes. , ko se ti bo strucka rodila, bos imela z njo veliko “dela” tako da na oceta pozabi!
Kaj pa ce bi mamo vpr., zakaj je tak? Pa njej reci da te je zelo prizadel!
Srecno
Ne prodajaj kože, dokler je medved še v brlogu. Edino tako razumem tvojega starega. Ko boš rodila živega in zdravega sina, bo drugače.
Sicer pa, nič nisi napisala o svojem otroštvu, si edinka? In kakšno otroštvo je imel tvoj stari?
Pa enkrat pišeš, da ima penzijo, enkrat, da ima plačo. Kako je zdaj s tem?
Aja, a si sploh poročena in kakšen je njegov odnos do zeta? In kakšna je finančna situacija mlade družinice, stanovanje?
Tvoj oče ne vpraša za vnuka,moj nikoli zame ne,niti za ostala 2 otroka,mama nam vsa darila daje vedno na skrivaj,tudi krompir iz vrta.Še vedno živita skupaj,ko pride kdo od nas otrok domov,se z nikomer ne pogovarja,če pa že nas samo žali.
Tako,da nas je več takih,ki imamo takšne očete,meni je vedno znova hudo,čeprav vem da se nikoli ne bo spremenil.
Ah, moj oče tudi ni bil kaj prida oče, čeprav zase misli, da je bil super, ker je bil strog. In na mojo novico ob nosečnosti je reagiral točno tako. Aja?
Tudi po porodu nekega hudega navdušenja ni bilo. Ker ga tudi ne zna pokazat.
No, ko je otrok (in potem še en) rastla, se je pa začelo spreminjat in se je dejansko navezal nanju.
Zdaj je kar okej dedek. Spremenil se pa ne bo nikoli in ima še zdaj določene finte čisto iste, kot jih je imel pri meni. Otroka ga zaenkrat še tolerirata, ker je tukaj še babica, ki je čisto drug tip.
Hočem ti reči, daj času čas. Smo pa bodoči starši zmeraj razočarani, če se drugi ne veselijo našega otroka tako kot mi. Ampak kako bi se?
Kaj pa kaj doživlja ko ” izgublja” svojo punčko? Čisto lahko te podzavestno vidi še vedno njegovo in te n4e vidi v vlogi mame.
Moj oče je bil tak. V času nosečnosti se o tem NI smelo pogovarjati. Tudi ko so ga prijatelji spraševali o nosečnosti, je samo nekaj nerazumljivega zagodrnjal.
In ko sem rodila je bilo prvo vprašanje kako sem jaz. Vnuček ga je popolnoma prevzel teden kasneje in sem od takrat sem si delila njegovo srce na prvem mestu. No čez par let smo bili na stopnički za zmagovalce že trije….
Po mojem je vaš odnos v družini že skoz čuden. In da se oče pač obnaša do tebe tako kot vedno. Zdaj ko si noseča si čustveno bolj dojemljiva, vendar zakaj bi tvoj oče moral dol past če boš ti rodila. Zakaj misliš da če si noseča, da se zdaj svet vrti samo okrog tebe. Si morda pomislila na očeta kako mu je in da to zanj pomeni, da je njegova punčka odrasla in da bo postala mamica…….
Vem, da ni fino, vendar ga spremenila ne boš. Zanimanje za vnuka bo morda pokazal ko bo shosil in govoril.
poglej enostavno resnici v oči: tvoj foter je kreten, mama pa je njegov hlapec, ki ne upa svoji hčerki brez slabe vesti kupiti tri nmajčke za 10 eur za vnuka.
Jaz se skrivanja ne bi šla. Ali da , ali pa ne da. Kaj a boste potem tudi vnuka na skrivaj vozili na obisk in ga imeli v shrambi zaprtega, da ga foter (dedek) ne bo slučajno videl.
Ne pojdi se več njunih igric.
Nisi edina. Tudi moj oče je tak, da je boljše če ga čim manj vidim. Sploh me ni nikoli v življenju opazil. Pa smo vedno živeli skupaj. Samo ko je bilo treba kaj narediti je vprašal zame. Drugače nič ampak čisto nič od njega. Še sedaj, ko sem poročena me v 15 letih ni nikoli obiskal. Saj pride večkrat k hiši ampak s tem obišče tasta zame nikoli ne vpraša. Nikoli ni bil v našem stanovanju in spil kavo z nami.Pa ni tak zaradi tega, ker me ne bi maral zato ker sem punca. Ima tudi sina in z njim dela enako.Velikokrat sem žalostna zaradi tega ko začnem premišljevati čeprav vem da ne bi smela. S tem se ne bo nič spremenilo.Ampak tudi taki osebki obstajajo. Še slabši kot živali.
Ne sekiraj se. Najbrž ti že prej svojih odločitev in reakcij ni nikoli pojasnil, pa jih tudi zdaj ne bo. Samo zdaj bolj opaziš, pričakuješ.
Morda se pa veseli in to na čisto svoj, tebi nerazumljiv način?
Moj tata je bil vesel vnukov, vendar jim je v vseh teh letih kupil sam od sebe mogoče tri ali štiri darila. Vsak človek je poseben, to kar mi pričakujemo, so naši problemi. Ne pričakuj, da bo skakal okoli tebe, pač ni tak, pa kaj potem. Morda ga pa kaj v zvezi s tem ful skrbi?
Koliko je vnuka vesel in koliko ga ima rad, boš še imela priložnost spoznati. Do takrat pa uživaj svojo srečo. Otroka imata z možem (ali partnerjem) vendar zato, ker sta si ga vidva želela, ne pa babice in dedki!!!!