Moj novi projekt u kuhariji :))
Ena taka plošča https://www.youtube.com/watch?v=E5YCjg79pTY zadosti debela in obrobljena, za na mojega aristona http://www.vieffetrade.eu/prodaja/kuhalne-plo%C5%A1%C4%8De/hotpoint-ariston/hob-crystal-cm-75-white/luce-tq-751-(wh)-k-gh-ha/10130 (nekaj takega)
Ploščo daš na aristona….pržgeš 1/2 rink + vok, ostale pustiš (al pa samo vok, ostale pustiš mrtve), da je topla plošča na robovih in da lahko “parkiraš” pečeno hrano medtem ko drugo delaš…..zelenjavo, kalčke, gobe….
in na koncu, men tud zelo pomembno, maš za oprat samo ENO ploščo….. mam materjal že nekaj ogledan v Italiji…sam košta:((
Pa si ziher, da bo plin na tak način dovolj segrel ploščo? Ker ta plošča mora biti res ornk vroča sicer se ti bo hrana gor kuhala namesto pekla.
Sem ene 10-15 let nazaj kar redno hodila v Trst v japonsko restavracijo in so imeli (mogoče še imajo) za sedet okoli take velke plošče. Kuhar je pekel in sproti stregel direkt na krožnik. Imam še danes žive okuse in občutke. Imam pa tudi v spominu, da sem malo gledala kako bi kaj podobnega preselila v mojo kuhinjo in ni bilo ravno preprosto oziroma predrago.
Ko soudi ne bojo problem bom jaz imela tole:
http://www.gaggenau.com/it/product/VP414?sourceCat=cooking
To je samostojna plošča na elektriko.
Tale zadeva zgleda zelo fancy, ampak pri nas žara (razen poleti, zunaj) ne uporabljamo pogosto, zelenjavo popečem v ponvi ali dodam v pekač k mesu v pečici, meso ravno tako popečem z vseh strani in dam v pečico, pravzaprav mi pekač za grill stoji v omari, ker ne maram čiščenja maščobe v radiju pol metra.
za jurja dobiš pravega gostinskega…
carlos to me spimonja na teppenyaki zadeve (kuhališča)
http://www.smalvic.it/it/products/view/accessori/1003670000/1207 to sice rni to kar iščeš ampka mrbit bi pa znalo iti skozi
http://www.smeg.it/prodotto/tpk/ tole bi znalo biti okej