Najdi forum

Spoštovani!

Obračam se na vas, kajti sama nisem več kos svojemu možu. Brezglavo se je zadolževal za denar, stvar ves čas prikrival in sedaj se zdravi za hudo depresijo, jaz pa naj rešim njegove dolgove. Ko mu poiskušam dopovedati, da je to njegovo početje nič drugega kot zasvojenost, me začne grobo obsojati, da nimam pojma kaj govorim….. Stvar je prišla tako daleč, da moram v roku enega meseca dobiti 60.000 eur , kajti vsak dan so na vratih ljudje katerim je denar dolžan. Seveda jih ne zanima za kakšno stvar je ta denar porabil. Oni hočejo svoje.
Jaz pa naj sedaj čaram. Dec je na psihiatričnem oddelku, denar ki ga je zapravil je verjetno v loto listkih ali igralnih avtomatih….
Sprašujem vas; Kaj mi svetujete, kajti sama več ne znam naprej. Želim si pustiti tega pokvarjenca, pa mi njegovi sorodniki stojijo za vratom, da nas ima rad…..Mislim, da če nas bi imel rad, mi ne bi vsak dan lagal, kje se potika.. Enostavno ne odobrava ko mu postavim pogoj, da naj se gre zdravit saradi svoje zasvojenosti in to je vsekakor laganje ter hazardiranje.
Prosim vas svetujte mi. Imam še majhne otroke, za katere moram poskrbeti. Kaj naj naredim?

Hvala za vaše mnenje.
Lina

Draga “Lina P.”!

Samo predstavljam si lahko, kako ti je. Sama nimam izkušnje s takšnim partnerjem, jo pa imam s približno takšnim očetom. Namreč, moj oči je bil po 1 strani super super pilot, ki je preletel cel svet in vozil največje avione ter tudi ogromno zaslužil, po drugi strani pa je še več zapravil itd.-ker je baje zasvojen s kocko. Na koncu je bilo tako, da je ostal brez vsega in še z ogromnimi pufi. Mislim, da se ni šel nikoli zdravit, ker po njegovem tudi ni nič narobe z njim. Hm, ampak zasvojenost je zasvojenost, pa naj bo to alkohol, kocka, droga, hrana, “šoping”,… In če se ne greš zdravit oz. urejat, ni nič. Ko nekdo trdi, da ni zasvojen, v bistvu pa je zaradi tega že skoraj propadel, je na delu hud obrambni mehanizem zanikanja. Tako je, kot alkoholik, ki trdi, da ni zasvojen, pa ga že črvi razjedajo.

Zato je pogoj številka 1, DA SE GRE ZDRAVIT!!! Drugače nimaš kaj z njim oz. je odvisno od tebe, kako gledaš na to in kaj boš naredila. Zate pride v poštev knjiga ŽENSKE, KI PREVEČ LJUBIJO-da boš razumela, zakaj si padla na takšnega tipa. Zanj oz. za vas kot družino kot cel sistem pa ti predlagam, da se čim prej obrneš na Sanjo Rozman, ki dela s takšnimi zasvojenostmi. Najbolje je, da greš na spletno stran SPREMEMBA V SRCU, kjer imaš vse info, ki jih potrebuješ. Glede njegove hude depresije pa pojdi na spletno stran Društva DAM, kjer ti tudi znajo zelo konkretno pomagati.

Kar se njegovega dolga tiče, poskusi narediti tako, da ga bo moral vračati on-da bo končno prevzel odgovornost za svoja dejanja. Če mu boš tudi tu pomagala “odnesti zadnjo plat” (malce hecno rečeno), mu boš naredila samo medvedjo uslugo. Lahko je res meni od zunaj reči, kako in kaj in sem lahko zelo pametna, vendar vedi, da je treba biti z zasvojenci zelo trd po 1 strani, po drugi pa tudi ljubeč in razumevajoč. Zato boš tudi ti najbrž potrebovala dosti (tudi strokovne) podpore.

Žal mi je za vajine majhne otroke, ampak iz vsega se da ven, če imaš voljo in če želiš razumeti opozorilo-da je treba nekaj spremeniti-v glavi, v vsakdanjem ravnanju, v odnosih. Otroci marsikaj prenesejo in če je mama na mestu, gredo lahko skozi pekel, pa jim ne bo nič hudega.

Mislim nate in na vse vas! Oglasi se še kaj!

Maja

Jaz ga pustim sto posto.Kaj te brigajo njegovi sorodniki.Ti si dolžna najprej poskrbeti za svoje otroke…
Če boš ostala,se raje vprašaj kako boš živela in kako odplačala njegov puf.Za kaj vse bojo otroci prikrajšani,ker boš mogla tok stiskat,da se ti ne sanja.Grem stavit,da marsikdaj ne boš imela kaj dat na mizo.Se ti da tko žvet…

New Report

Close