Najdi forum

Pozdravljeni!
Zanima me ali je lahko človek odvisen od čokolade. Sam pojem na dan vsaj 100g čokolade. Kako bi se tega odvadil, saj vem da to ni zdravo in se tudi že pozna na moji teži?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Primož

Primož, naj temu rečemo odvisnost ali ne, očitno je, da brez čokolade ne moreš. In dejstvo, da človek brez nečesa ne more, kaže na znake odvisnosti. Morda ti manjka nekaj, kar ti čokolada za nekaj trenutkov nadomesti. Ker nisem strokovnjak, ne bom več filozofirala. Več o odvisnostih si lahko prebereš na spletnih straneh, pogovor s strokovnjakom pa je tudi mogoč. Verjetno gre tudi pri tej odvisnosti za podobnost z drugimi, ki jih pač bolj poznamo, ker so toliko bolj očitne. Poskusi poiskati kakšen nasvet na forumu – Droge pomoč ali zasvojenost, začaran krog.

Seznam forumov:

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Primož,
kot ti je že Andreja povedala, zna biti, da je čokolada postala na en način nujen nadomestek nečesa druge pri tebi.
Jaz bi si drznila reči, da če gre za “samo” to sladkarijo v dnevu, niti ni problem zame. A zate očitno je, ker praviš, da se ti pozna pri teži.

Torej – standardno vprašanje: kaj pa te sicer muči v življenju? Kako to reševati?

In kaj je s tvojim gibanjem? Upam, da je kaj več od poti v trgovino po čokolado in v službo/šolo – če se malo pošalim?
Če vidiš, da problem postaja neobvladljiv, poišči pomoč, ali vsaj vzemi v roke knjigo, recimo “Ne kaj ješ, kaj te žene da ješ”.

100g – v primerjavi z mojimi 500g na dan se sliši kar malo smešno, pa brez zamere 🙂

New Report

Close