Najdi forum

star je 7 let in mu že kako leto iz levega učka tečejo solzice…ne tko opazno, ampak ima tam zlimano dlako. v zadnjem mescu pa mu je ene 3x, 4x ven pritekla tudi krvava solzica (gosta) in me ful skrbi kaj bi to lahk blo…any ideas?

Nič ne čakaj, kaj se bo zgodilo. Odpelji ga k veterinarju, TAKOJ.

lp

Julija

Hitro k specialistu (Grosuplje- Buba in Vet. fakulteta v Lj.).

Obvezno k veterinarju, ki se spozna na kunce. Lahko je vzrok v zobeh, ličniki, ki prebijejo orbito in pritiskajo na oko ali pa sekalci pritiskajo na solzevod in se zato solze polivajo čez rob veke. Stanje je zelo boleče. Naj veterinar pogleda in slika z rentgenom, da se izključi zobe!

Mojemu kunčku vedno pomagajo na Vet. fakulteti v ambulanti za glodalce. Kadar gre zgolj za ‘vnetje’ oči (solzenje, sprijeta dlaka okoli oči) so učinkovite kapljice Cyloxan, ki se dobijo na recept. Ampak nikoli še nisem opazila krvi v solzicah, torej nujno pelji svojega k veterinarju. Sploh so pa kunci zelo občutljivi in jim je treba čim prej priskrbeti pomoč vet. Še nekaj: predel okoli oči mu za prvo silo speri s kamilicami, da odstraniš sprijeto odmrlo dlako, ki draži tudi kožo.

Zdravo,zanima me če lahko kunca pejlem ven. Strah me je da bi se prehladil ali kaj podobnega.Mnenje ali ga lahko peljem ven?

New Report

Close