Hojla,
najprej bi vse skupaj pozdravila na forumu. Večkrat zajadram gor in berem ter iščem nasvete za hujšanje. Nekateri so pametni (nasveti) drugi malo manj, nekateri pa celo smešni. Napisala bom moje izkušnje s hujšanjem, pa ne s pomočjo Herbalifea – to je pri meni poglavje zanse in ga ne maram.
Kaj pomeni izguba 7 kg telesne teže v 14 dneh za organizem in kakšno je počutje zelo dobro vem. Pred leti sem imela kontaminacijo organizma in dve strani popisanega lista vseh tistih zdravil, ki niso bila zame primerna. Kaj zdaj? Zdravnik mi je predlagal zdravljenje z zdravilnimi zelišči, pri čemer me je vnaprej opozoril na vse znake. Da skrajšam zadevo. Najprej sem dobila en mesec bolniškega staleža, potem sem šla k zeliščarju, ki mi je predpisal 5 različnih vrst čajev (danes ne vem več katere), za hrano pa v glavnem žitarise, sadje in čiste, sveže stisnjene sokove. Na dan sem spila okoli 6 litrov tekočine (neverjetno in smešno – ja kar na bruhanje mi je šlo, a je sčasoma pomagalo. Pojedla sem kar nekaj žitaric. Učinek, sedem kilogramov sem shujšala v enem tednu. Neverjetnih sedem, to drži a naj vam povem, da sem prva 2-3 dneve sam čajčke kuhala in spala. Ne razumem Vas kako lahko trdite, da ste v 14 dneh shujšali 7 kg in pri tem še zelo dobro se počutili in v službo hodili. Ma ne me farbati – nihče ne ve za Vaše občutke, na obrazu pa jih tudi ni za prebrati.
Dejansko poanta hujšanja je v tem, da jemo nekontrolirano in potem se redimo – tudi jaz, pa se gibljemo premalo. Mnogi mislijo, da s tem čudežnim šejkom iz vrečke pa bo konec težav, kje neki, kaj boste do smrti žrli ta krmila? Pol pa boste dali vse štiri od sebe na kavču in še hujšali, ko pa je treba nesti ali dvigniti breme težko 20 kg, to je pretežko – še moji otroci nesejo to, pa nič ne jamrajo!
Moj Herbalife šejk pa izgleda takole: grem na vrt in naberem jagode recimo 200g ( se že gibam), nesem v kuhinjo jih zmečkam in dodam 2dl mleka pa spijem. Kalorij je približno toliko kot v Šejku od Herbalifea, s to razliko, da v mojem šejku so naravni vitamini in minerali.Če še do kosila ne jem nič je ok – za kosilo jem meso in salato – kar je dobra kombinacija, in za večejo naredim spet enaki šejk kot zjutraj. Torej nič vmesnih obrokov – pa naj mi še kdo reče, da kg ne gredo dol. Ob tem pa delam fizično in umsko. Ah, da ne pozabim, stroški so mnogo manjši kot krmila za en mesec, počutje pa tudi čudovito! Mislim, da je že v našem okolju in ozračju mnogo stvari, ki negativno vplivajo na naše zdravje, pa ni potrebno, da še vnašamo dodatne “strupe”.
Potemtakem mi je veliko boljša dieta, ki jo je sestavila Meta Malus in je bila pred leti objavljena v Slovenskih novicah. Je zelo dobra, učinkvita in pestra. Res je, da je mnogo za jesti, vendar bistvena je kombinacija hrane in ne količina.V kolikor pa je preveč, pa pusti na krožniku.
Pa me dajte zdej v zobe.
Lep pozdrav!
“Ne razumem Vas kako lahko trdite, da ste v 14 dneh shujšali 7 kg in pri tem še zelo dobro se počutili in v službo hodili. Ma ne me farbati – nihče ne ve za Vaše občutke, na obrazu pa jih tudi ni za prebrati.”
Jaz nisem ti in ti nisi nekdo tretji. Sorči… jaz sem bla tista, ki je to pisala in žal ti lahko povem le, da se nikoli še nisem tako počutila, še pr vsaki moji propadli dieti sem bla po 1 tednu kot cunja (seveda, ker sem premalo jedla).. prej sem bla vsak dan zmatrana (tut če nisem bla na dieti) tko, da sem mogla popoldne spat za kako uro ali dve… zdej mi niti tega ni treba. Ne pozna se mi, da bi dala dol 7 kg… po počutju mislim, počutim se mnogo bolje in celo moji glavoboli… ki so bli zadnje čase skoz prisotni… so izginili… kdo bi vedu zakaj. ZADEVE NE REKLAMIRAM, KER JE NE PRODAJAM, SAMO PODAJAM MOJE OBČUTKE IN IZKUŠNJE. NOBENGA NE SILIM V NIČ IN TUDI NE PRIPOROČAM, ČE LAHKO POČNETE KAJ DRUGEGA.
Pa srečno z tvojimi jagodami… ki si jih btw privoščim tudi jaz! Pa češnje, lubenico, jabolka, hruške, banane… 😛
Kot si sama povedala med vrsticami… ti kr povej! Sam dej bod to kar prčakuješ od drugih, da so. Povej, ne soli pa pameti, ker če bi bla tvoja superiorna, ti ne bi blo treba pisat svojih diet… Pa lep sončkast dan.
Jaz te ne bom na zobe! Ampak rada bi ti pa rekla da to kar si ti napisala je ena velika bedarija. Tudi tistega kupljenega napitka ne odobravam.
Zakaj je tvoja dijeta bedarija? Zato ker z tem kar si napisala lahko hujšaš največ dva tedna in pol se telo navadi na to enolično hrano in ni več učinka (isto kot pri hitrih dijetah) Poglej kako malo ješ ti bi mogla imet vsaj tri bolj al manj normalne obroke!!!!!!! Pa nereci da ni res ker sem take in drugačne stvari okusla na svoji lastni koži. Verjetno si še kar mlada, ker če bi bila starejša bi vedla da to ni zdravi način prehranjevanja. Zdaj je poletje od zelenjave se še doben ni zredil jej sveže sadje…. Lahko kosilo si privošči in nerečem da šejk ni zdrav o.k. mej ga za zajtrk če že moreš. Če pa te že zanima koliko obrokov bi naj imel normalni človek je pa PET in tek pet obrokov se moreš naučit sestavljat.
Neboš verjela ampak jaz sem se zredila ker sem imela premalo obrokov na dan. Zdaj jem redno in bolj zdravo in je tudi vse O.K. Pa še kilce zgubljam!!!!!!!!!!!!!
Škoda,ker o Herbalife- u ne veš več. Če bi pred leti to zadevo poznala in te ” otrobe” še konzumirala,bi ti bila prihranjena marsikatera nevšečnost. Če bi se samo pozanimala, kakšen kader vodi, raziskuje, sestavlja ,kontrolira… te
” otrobe ” bi ti lahko bilo jasno ,da zadeva niso navadni otrobi.
Res pa ni boljšega kot zjutraj nabrati sveže jagode v vrtu in jih pojesti ,se strinjam !
lp
Mare
Herbalife je vodilno podjetje na področju zdrave prehrane in programov za zmanjšanje telesne teže. Posluje že 23 let, trenutno v 58 državah po svetu. Povsod, kamor pride, ima zadovoljne uporabnike, uporabnike, ki so si pomagali pri zmanjšanju teže, reguliranju sladkorja v krvi, holesterola, krvnega tlaka,… Pomaga tudi ljudem, ki čutijo pomanjkanje energije. Herbalife ima po vsem svetu preko 35 milijonov zadovoljnih uporabnikov in ta številka se vsak dan veča.
Herbalife vam ne ponuja diete in ne zdravil. Ponuja vam prehrano, ki je izključno na rastlinski bazi. S to prehrano se v telesu ponovno vzpostavi ravnovesje, nahrani se vsaka celica. Hrana, ki se uživa pri programu za hujšanje je sestavljena iz napitka, v katerem so vsi vitamini, minerali, elementi v sledovih, aminokisline, ogljikovi hidrati, proteini,… skratka vse kar telo potrebuje v enem obroku. Poleg napitka (ki je zelo okusen) je potrebno uživati tudi vlakna, ki vzpostavijo ravnotežje v črevesju ter vitamine in minerale. Pomembno je, da pri tem prehranjevanju ne čutimo lakote. Program zmanjšanja telesne teže poteka tako, da 2 obroka (najbolje zajtrk in večerjo) nadomestimo z napitkom, kosilo pa jemo tako kot do sedaj – tisto kar imamo radi. Pred vsakim glavnim obrokom zaužijemo tudi vlakna, vitamine in minerale, kar je v obliki stisnjenk. V primeru, da čutite lakoto, lahko za malico jeste sadje, lahek jogurt ali drugo lahko hrano. Večina oseb, ki uživajo napitek, nima potrebe po malici, saj jih napitek nasiti.
Razlika pri zmanjševanju telesne teže med klasično dieto in prehrano Herbalife-a je v tem, da pri klasični dieti z zmanjšanim vnosom hrane v telo, celice ne dobijo vsega kar potrebujejo za normalno delovanje. Celice dobesedno hiramo, zato se počutimo utrujene, depresivne,… Običajno se zgodi, da takrat ko pridemo na želene kilograme (če pridemo) in začnemo ”normalno” jesti, telo zahteva nazaj vse, kar smo mu v času hujšanja vzeli. Pride do jo-jo učinka, zredimo se za več kot smo shujšali (po raziskavah se zredimo za ~30% več kot pa smo izgubili). Ta način hujšanja predstavlja ogromen šok za telo. Trpijo vsi organi, srce, sklepi, celo lasje in nohti.
Kdor hujša s prehrano Herbalife-a, si zagotovi, da bo njegovo telo dobilo vse kar potrebuje za normalno delovanje. Celice so nahranjene, zato po končanem obdobju zmanjševanja telesne teže ni jo-jo učinka. Herbalife deluje na povsem enostavnem principu. Visoko hranljiv obrok z malo kalorijami. V enem obroku (napitek vmešan v mleko, sok, jogurt,…) zaužijete le cca. 215 kalorij.
To ni reklama za Herbalife, so le dejstva. Vsak, ki se ukvarja s Herbalife-om vam bo dal tudi jamstvo na vaš uspeh. Mislim, da se vsi strinjamo, da podjetje, ki ne nudi tega kar obljublja, ne more poslovati že 23 let!!! Veliko več informacij lahko najdete na http://www.herbalife.com ali pa na http://www.vitalnost-zdravlje.com , koda 0190. Herbalife deluje vedno in povsod. Da bi pomagal vam, pa si morate dati priložnost. Za vse dodatne informacije in odgovore na vaša vprašanja lahko pokličete na 040 357 476.
Karmen
Hojla,
dobila sem občutek, da nekateri niste razumeli kaj sem želela povedati s tem, da sem v enem tednu shujšala 7 kg, in tudi nisem nikakršna zagovornica takšnih stradalnih diet. Napak ste me razumeli. To ni dieta ali nasvet za hujšanje in za uporabljati, dejansko bila sem v to prisiljena, kajti vsa dodatna zdravila so mi še zdravstveno stanje poslabšala. V bistvu sem prečistila organizem. Kako sem se počutila v tistem tednu, marsikdo lahko ve, saj sem napisala, da sem zelo veliko spala. organizem pa sem si zastrupila z jemanjem zdravil ( zaradi dolgotrajne bolezni). Takih poskusov vam ne priporočam, kar lahko razberete iz mojega pisanja na koncu: “Potemtakem mi je veliko boljša dieta, ki jo je sestavila Meta Malus in je bila pred leti objavljena v Slovenskih novicah. Je zelo dobra, učinkvita in pestra. Res je, da je mnogo za jesti, vendar bistvena je kombinacija hrane in ne količina.V kolikor pa je preveč, pa pusti na krožniku. “
Ga Andreja niste točno prebrali moje pisanje, kajti napisala sem, da mi je zdravnik dal en mesec bolniškega staleža, kar pomeni, da nisem hodila v službo. Drugič mal bolj natančno preberite, in šele potem stresajte svojo jezo. Pa ne mi zameriti. Prvi teden je bilo zelo hudo priznam, vendar vsak dan so me klicali glede počutja in to celo po pet ali šestkrat, in če bi se kaj zakompliciralo, bi morala takoj prenehati z izvajanjem posta – tako so mi to poimenovali. No v drugem tednu sem na jedilnik uvrstila še razne sveže zelenjavne in sadne sokove – pripravila sem jih sama in ne kupljene v trgovini, kakor tudi žitarice. Po desetih dneh posta sem morala na preglede, in rezultati so bili ugodni zame. Tako sem vztrajala en mesec, zato, da sem si svoje zdravje spravila v red in razstrupila telo. To je bilo pred 8 leti, po tistem takšnih zdravstvenih težav nisem več imela, in tudi skrbim sedaj veliko bolje zase.
torej nikoli nisem takšnega posta priporočala za hujšanje, recept od Mete Malus pa si upam z zagotovostjo priporočati tudi drugim, ker ga je že preiskusilo mnogo mojih znancev in to z uspehom.
Lep dan vam želim.