Moj Glas…
Zdravo! Sem 15 letni fant in hodim v srednjo šolo. V puberteti sem zato se mi glas sedaj spreminja oziroma se je že. V osnovni šoli mi nikoli niso rekli nič takega, da imam čuden glas. Sedaj ko se je začela srednja šola, mi je en moj sošolec rekel da tak govorim(oz. imam takšen glas) kot en dijak na šoli. Tisti dijak je bolan, in sem danes slišal kako govori. Ta dijak govori res zelo čudno, ima grozen glas, komaj se sliši kaj govori. Torej moj sošolec je rekel da tak govorim kot on. Temu mojemu sošolcu nisem rekel nič takšnega da bi imel razlog mene žaliti. Zanima me kako bi znal slišati moj glas(tisti glas katerega drugi slišijo)?
Če posnamem kako govorim s telefonom ali kamero je to tisti glas katerega drugi slišijo? Ali se da kaj narediti da se glas polepša? Me zelo prizadene ko mi to rečejo oziroma žalijo zato bi bil zelo srečen če bi mi kdo pomagal : (
Dragi “Blue9”!
Sicer zelo pozno, za kar se res opravičujem, a vseeno ti bom napisala par stvari.
Puberteta je 1 najtežjih obdobij, kar jih kdaj v življenju imamo. Česa vse si takrat punce in fantje ne prerečejo med seboj…?! Od a do ž prav vse in to takšne stvari in na takšen način, da bi se še največji junak zjokal. Zato je najbolje, da vsak zase počaka, da puberteta mine.
Kar se tvojega glasu tiče, je, ja, najbolje, da se posnameš npr. na GSM ali kako drugače in ja, mislim, da je posneti glas točno tak, kot imaš glas v resnici. Ampak itak ti bo zdaj tvoj glas v vsakem primeru čudno zvenel. Hm, kaj bi pa lahko naredil, da bi se spremenil?! Kaj misliš, bi lahko kaj ukrenil na to temo?! Po moje, da težko kaj. Največ lahko narediš s sprejemanjem svojega lastnega glasu in s tem, da svojo pozornost preusmeriš na kaj drugega, morda veliko bolj pomembnega. Čeprav točno vem, da je tebi zdaj tvoj glas najpomembnejši na svetu. Vseeno pa se morda celo malo prisili k temu, da boš sposoben kot bolj pomembno videti nekaj drugega, kar je res pomembno.
Človekova duhovna rast je tudi v tem, da se preko lastne majhne ali velike stiske potem znaš bolje vživeti v sočloveka in njegovo bolečino. In morda boš zdaj bolje razumel nekoga, ki zaradi nečesa trpi. Vsekakor pa to ne bo že danes, ampak bo ta proces potreboval svoj čas. In ko boš “poštimal” to nadlogo, te bo za voglom že čakala nova preizkušnja. Ampak v tem je hec…
Srečno!
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.