Najdi forum

moj fant in njegova prijateljica

Pozdravljeni,

Prosim za mnenje. S fantom sva skupaj že dobrih pet let, on je star 30, jaz 25. Živiva pri mojih starših in imava kar dober odnos. Bi rekla, da sva povprečen par. Včasih se tudi prepirava, vendar vedno nekako zvoziva. Je zelo vredu, prijazen, deloven, pomaga pri gospodinjskih opravilih, ustreže vsaki moji želji…. Me pa zelo moti to, da ima veliko prijateljic, s katerimi si redno dopisuje, hodi na kave… Še posebej si je zelo dober z eno, ki sem jo jaz po naključju z njim srečala le enkrat, mi jo je na hitro predstavil, potem sta šla svojo pot (na kavo), jaz pa po svoje. Z njo se sliši večkrat na teden, govorita tudi po uro, dve, si pošiljata smse, klepetata na chatu. Vendar mi zatrjuje, da on z njo ne bi imel nič in prav tako ne ona z njim, da sta le dobra prijatelja. Ne vem ali mu naj verjamem ali ne. Prav tako ima navado, da ko greva ven z mojimi prijateljicami, da se večkrat postavi na njihovo stran, podpre njihovo mišljenje, občasno pa kateri od njih pošlje tudi kakšno sporočilo preko fb-ja. Meni to ni všeč in sem mu to dala tudi vedeti, vendar se nič ne spremeni. Zato prosim še za vaše mnenje. Hvala.

Tanka je meja med prijateljstvom in zaljubljenostjo. Za mene bi bila vsaka prijateljica, kateri nameni več časa kot meni grožnja oziroma konkurenca. Če tega ne bosta znala rešiti, se bodo začeli prepiri….ti boš tečna, on ne bo nič kriv in zveza bo šla kmalu h koncu. Iz lastnih primerov govorim. Usedita se in razčistita. Če ne gre, pač veš koliko je ura…žal

‘Čer,


Zakaj je po Vašem mnenju tako ? Je zgolj “simpatičen” ali je zaželjen, ker rad ugaja ali ima takšno službo, ki mu narekuje “odprtost” ?


A ima on sploh kaj moških kolegov ?
O čem si pa imata toliko za povedati ? Kdaj vlečete na ušesca ?


Jaz ne vem zakaj si ne more namesto kolegic rajši najti kakšne kolege, razen, če je preveč “poženščen tip” oz. odvisno od vsebine pogovorov, ki jih ima s temi prijateljicami.


Vi, ker ste itak že sumničavi, ne boste znali jasno in trezno presoditi, pa vendar… ali se Vam zdi, da ima tržni značaj oz. se argumentirano/pravično postavlja na nasprotno stran ali to počne (morebiti) zaradi tega, da bi Vam kljuboval/kaznoval ?
Morali bi vsaj eden primer navesti, ko Vas je (po Vašem mnenju) “pustil na cedilu” v teh debatah.


Facebooku nekateri pravijo tudi Fuckbook, sicer pa kakšna sporočila ? So pocukrana, dvo/poli-umna,… kaj ?
Sam načeloma vem, da če bi bil “off da market” (čeprav me že sedaj sploh ni gor) in če bi se lahko o marsičem menil z dekletom (pa ne tisto, ko ti daje: “Mhm.”, “Jaaa”, “Itak”,…), da bi vseeno rajši imel moško družbo, čeprav danes je ta “hadič”, ko imaš tipe, ko bi morali biti tehnični, pa niso oz. marsikatero dekle ve več o določenih tehnikalijah in se lahko hitro zapleteš v kakšen zanimiv pogovor. Vendar to je stvar samokontrole in poznavanja partnerja ali bi mu/ji takšno obnašanje bilo po godu. Po drugi strani pa ne moreš živeti v zlati kletki. 😐
Nasprotno, mislim, da sploh ne bi imel energije še čvekati s kom po par ur na dan, če odmislim njo (dekle) in sodelavce v službi.

Moram rečt, da imaš zelo visok prag tolerance… Če bi imela moja več ‘prijatlov’ s katerimi bi redno visela na telefonu po uro, si pošiljala sms-e, sporočila na fb, se dobila na kavicah pa da bi potem še mojim kolegom pošiljala sporočila na fb… buahaha odpikam mimogrede. Je pa res, da sem malo izbiral, ko sem si našel žensko in ima razpucano v glavi… Meni se to zdi zelo poženščeno oz. na nivoju kakšne najstnice. Nima nobenih prijatlov/kolegov, da bi šel z njimi na pir? Če jih ima, mu daj malo kontra in se začni meniti z njegovimi kolegi. Takšne je potrebno z*ebat z obratno prihologijo ampak moraš it do konca, če mu želiš dat ornk lekcijo.

Pravi moški nikoli ne bo imel prijateljic. Možno je edino prijateljevanje s prijateljico iz otroških let ( ki ima po možnosti družino ) ali pa prijateljevanje z ‘grdimi’. Torej ali jih nateguje in tebe hkrati ali pa je preprosto gey. Face it.

To, da srečaš svojga tipa s prjatlco in greste vsak svojo pot………..ti pa si posebna majke mi.. 😀

Kar se tiče te zelo dobre prijateljice, gre mogoče za platonsko ljubezen-mogoče se niti ne zaveda, da nekaj čuti do nje…Če se on postavi na stran prijateljic, to je zdaj vprašanje zakaj-mogoče se pa sam noče zamerit tvojim prijateljicam in se noče kregat z njimi, da ne bi on teb pokvaril veze s tvojimi prijateljicami. To, da komentira karkoli na FB je tudi zelo relativno: če prijateljica nekaj napiše, on pa napiše haha-to je res taka nedolžna stvar.

Sicer pa, če te njegovo početje moti, on pa to še počne, potem bi jaz zaključila vezo…Zakaj bi ti trpela in zakaj bi on nehal to početi, saj ima vso svobodo, da to lahko počne…..Pa boš videla njegovo reakcijo…Dat mu moraš svobodo, bit flegma in ga ne smeš obsojat-mu moraš da vedet, da on to lahko vse počne, samo da to tebe moti in da zato pač nista za skupaj.

Bila sem prijateljica. Taka prijateljica. Samo prijateljica. Bil je moj najbližji prijatelj, nekdo, ki sem ga imela rada bolj kot katerokoli drugo prijateljico ali prijatelja. Samo povedala bi rada, da ja, čeprav ni bil gej, in jaz nisem lezbijka, je prijateljstvo možno.

Njegovo dekle, sedaj žena, je “zahtevala” prekinitev stikov. Še zdaj ga pogrešam, njegovo prijateljstvo, najine pogovore, dopisovanja, vedenje, da je tam in da sem jaz tu zanj. Ampak hej, kdo sem jaz, da bi se rinila med njega in njegovo dekle? Žal mi je, da se je končalo, a se je, menda je že prav tako. Čeprav sem se na začetku včasih vprašala, kaj jo daje, da zahteva prekinitev stikov z mano. Hkrati vem, da bi se prijateljstvo tako ali tako nekoč morda končalo, oddaljevala sva se že vmes. Svojemu tedanjemu možu sem povedala zanj. In mu rekla, da tu nima kaj praskat. Ker je bil moj prijatelj pred njim, in je moj prijatelj.

Priznam, da sama nisem prepričana, kako bi se odzvala, če bi bila v vlogi žene/dekleta nekoga s tako tesno prijateljico. Verjetno bi bila ljubosumna. Zato ne obsojam. Samo svoj vidik bi rada predstavila, svojo izkušnjo.

Ne, vsi prijatelji ne seksamo med sabo. Pravijo, da je najbolje pogovoriti se. Menda je res. Kako bi bilo vam, če bi vaš partner zahteval, da prekinete stike z nekom, ki vam je (na prijateljski način) res ljub? Morda že leta prisoten v življenju? Kot neke vrste brat ali sestra?

jaz zagovarjam stališče, da je partner najboljši prijatelj, sicer partnerstvo ni ravno kvalitetno. Zato razumem, da je žena od prijateljice nekoč zahtevala svoje in da se je tako končalo. Čeprav verjamem, da pri vama ni bilo seksualne privlačnosti, ampak tudi v intimi je lahko prehitro gneča:))
Kar pa se naslovne avtorice tiče – jaz si predstavljam vaju tako kot ena nedorasla otroka. Živita doma pri tvojih, tvoji prevzemajo večino, če ne celote stroškov vsakdanjega življenja. In seveda sprejemajo tuid vse pomembne odločitve. Fant sebe dojema kot nedoraslo bitje, tebe pa kot sestro s tem plusom, da lahko celo seksa s tabo. Zato je njegovo obnašanje čisto normalno – za najstnika, kjer je on ostal v svojem razvoju. Edini dokaz, da ima 30 let, je najbrž njegova nastajajoča pleša.


Končno nekdo, ki zna uporabljat možgane tu gor :>

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.


Tudi res, vendar rabiš kakšno klapo “pametnjakovičev” s katerimi se meniš podobne bedarije, ki tebe zanimajo. Je drugačna dinamika kot če imaš žensko publiko. Mogoče katere uporabljajo “moške kolege” (če so samske) tudi kot nek ščit pred “podivjanimi alfa samci”, ki bi jo drugače pecali kot pa če se zelo dobro razumeta in to kažeta z nekimi gestami (v publiki recimo).

vsi trije ste se srečali, onadva na kofe, ti pa si šla z dolgim nosom stran?! mislm, to pa res nikamor ne paše, nobenega spoštovanja. mogoče pa ne ve, kako se človek v takšni situaciji počuti. čuti mogoče, da se treseš zanj in ga precenjuješ, da si lahko vse dovoli, kot malo dete, ti ga pa samo po glavi gladiš?

mogoče ima preveč časa, ker se je razkomotil pri tvojih tastarih in v brezdelju ga prijateljica zabava in uživa, da ti ga tako krade.

Nezrel je in očitno je njegov um osredotočen na več žensk, ti si le ena, ki si mu pač formalno partnerica, ne zadoščaš pa mu do te mere, da ne bi širil lovk še naprej do drugih ribic v oceanu. 🙂

To, da se prej potegne za te postranske prijateljice kot zate, je omalovažujoče do tebe, da se ure in ure pogovarja z njimi pomeni tudi, da mu je s tabo dolgčas. Bolj anemična zveza, ampak to sama že čutiš, zato tudi dvomiš v vajino zvezo.

Berem zgodbo in drugega kot, da potrdim že zgoraj napisano nimam dodati. Imaš res visoko mejo tolerance… Zagotovo potrebujeta en odkrit pogovor o vajinem odnosu in zakaj mu vsi oziroma vse druge pomenijo več kot ti, partnerja bi si naj med seboj zaupala, se spoštovala ter podpirala drug drugega, v kolikor v zvezi tega ni, je dolgoročno zelo težko… Upam da sta v tem času že rešila nastalo situacijo in da plujeta vajini barki v isto smer.

Odgovorila si na eno leto staro temo mimogrede … avtorica si je sama kriva, da je pristala na tak odnos … nobena “obratna psihologija” ne pokaže ničesar, to je tvoj partner, oseba s katero deliš vse, katero spoštuješ, ljubiš. Moškemu izkažeš ljubezen s spoštovanjem, on je v zameno pozoren … Ni jasno, kako lahko ženska spoštuje takega moškega. Jaz bi ga nogirala že včeraj.

Tip k se obnaša k neka tetka in ima neke “kolegice” s katerimi govori vsak dan in jih ne žge je gej 100 %. Noben normalen moški, ki ima normalen spolni nagon se tega ne bi šel. Samo omega modeli, ki upajo da bojo nafehtali (niso sposobni osvojiti ženske za seks in se grejo neke let’s be friends fore, potem itak ostanejo friendzoned) in geji.

Čisto možno da je prikrit gej in je s tabo samo v vezi, veliko gejev se skriva za puncami, ker jih je strah se outirat. Potem fantazirajo o seksu z moškim (dobesedno), medtem ko seksajo z žensko ali pa vzporedno najdejo nekega geja, s katerim se na skrivaj božajo, družijo, itd. da kompenzira to potrebo. Takih zgodb je ful, mislim da je ena tema v nezvestobi, ko je ena najdla moža s fitnes trenerjem. Pobrskaj po gej forumih, ogromno jih je imelo ženske in to dolgoletne veze, v bistvu skoraj vsak. Kakorkoli, sumljive stvari in deviantna obnašanja so samo za “košarico”.

Če bi meni kak moški rekel, da hoče bit moj frend bi se mu režala v glavo, resno in bi sklepala da me dela budalo ali da je totalen homo. O čem govoriš z moškim frendom, o Chanel torbicah in petkah, katere kupiš ? Mogoče, izmenjujeva kuhinjske recepte in komentirava zadnjo linijo kozmetike, katero sem naročila online ? Jaz imam kolege s katerimi se vidimo enkrat na pol leta, leto, če s(m)o v vezi, so tipi in ženske tudi zraven, pa slišimo se ko rabijo dating nasvete. Obvezno hočem spoznati to drugo polovico, vesela sem za njih in njihove veze, vsakič je bilo tako. Ni pa nobenega intimnega prijateljstva, lol. To je rezervirano za partnerja.

Če ni nobenega geja v igri, potem je zaljubljen v kolegico in se ne upa tebi dati konca. Če ni to, mu je ljubica in jo žge. Če ni to, pripravlja teren da naredi samo tranzicijo in ko ga ti pustiš, ima postlano drugje. Kakorkoli, to niso normalni odnosi, to ni normalno nič. To ni moški, ker pravi si dobi žensko katera mu odgovarja v vsem, če je to pač ona, bi tebe pustil da si zgradiš srečo z nekom drugim. Tako nimaš nič, ne njega, ne veze kot si želiš. Kot je nekdo reku, tako se samo petnajstletne najstnice obnašajo in geji.

Evo še en primer papučarja 🙂

ImpureBlood

Glej, če si ti naletela na same “čustvene moške kriple”, s katerimi si povezavo ustvarila zgolj s seksualnim stikom in kasnejšim razočaranjem, so to tvoje, očitno negativne izkušnje, ker so te čustveno ranili, ko sedaj poskušaš biti “močna” in svojo šibkost skriti za nekim posvojenim in lastni osebnosti nenaravnim, mačistično moško-rugljevskim pristopom, nisi naredila nič v smeri osebne preobrazbe – zgradila si si le nov obrambni mehanizem. Svoje strahove, žensko krhkost, negotovost in nezaupanje v moški spol prenašaš samo na druge (na forumu).

Prijateljstvo med moškim in žensko je lahko nekaj zelo pristnega in čudovitega. Pravo prijateljstvo je bogatenje odnosa z drugimi preko “stika osebosti” in je brezspolna kategorija. In negotove ženske je ponavadi tega enako strah, kot seksualne nezvestobe, da njen fant ne ohranja posesivne ekskluzivistične bližine zgolj z njimi, kjer je čustvena izoliranost in ograditev od okolice pogoj, da so možne sobivati s fantom.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Right, negotova sem, čustvena prizadeta in mačistična. Vsak ima neki.

Tebe neki mora hudo privlačiti na meni, da se vedno obregneš vame. Tudi prej ko sem imela drug nick 😉 Me ne moti, ti kar 🙂

New Report

Close