moj fant in jaz
Stara sem 16 let prav tako moj fant. Imama se zelo rada čeprav nekateri menijo da sva za to še premlada. Vendar jaz ne menim tako. Zaupama si vse in si pomagama drug drugemu. Sama imam težave z zdravjem in on mi vedno stoji ob strani tudi ko sem v bolnici. Spolnih odnosov še nisva imela ker sva se skupno odločla da sva za to premlada in nisma sposobna nosit posledic(nezaželena nosečnost). Pogovarjava se vsak dan o vsem (celo o najini prihodnosti, službah, družini)vidima se vsaj petkrat na teden. Vendar kljub vsemu ga moji starši sovražijo. Zato sem jim rekla da nisma več skupaj(sej vem da to neodgovorno sam men moj fant pomeni vse).Kaj naj naredim?a jim povem?prosim za nasvet.hvala
lep pozdrav
Tiny,
mlada si še kaj naj rečem, mi je pa zelo všeč odnos do fanta in do ljubezni, tudi zelo lepo si napisala.
veš obstajajo takšne ljubezni, da so lahko ljudje celo življenje skupaj in to čisto od malega. Zato sem vesel, da tako ljubezen gojiš, sseveda pa bosta še velikokrat na preiskušnjah, zatorej bodita iskrena drug do drugega, vse si povejta, veliko se pogovarjajta, a kljub temu si pustita svobodo, saj e zveza največkrat podre, takrat ko se dušita med seboj, da se omejujeta, da mora nekdo nekaj početi zaradi drugega.
da pa si povedala staršem, da nista več skupaj, je pa normalno, še posebno če nonstop vplivajo nate in pritiskajo, kaj moraš in kaj ne. Iz pisanja je razvidno, da si kar zrelo dekle, ki razume, kaj je ljubezen in spolnost, je pa jasno, da bomo še vsi delali napake, zato se ne sekiraj, če so narejene iz dobrega namena.
če ti starši prepovedujejo fanta, samo zato ker si mlada, e ne obremenjuj, saj znaš razmišljati s svojo glavo. če pa ga ne marata, zaradi drugih razlogov, potem pa žal ne vem pravega razloga, zakaj.
Ni ti potrebno razlagati staršem, kako čutiš in kaj želiš in kaj je zate ljubezen, ti jo raje tako izvajaj. veš, včasim morajo tudi starši spregledati in ugotoviti, da pa le ne vedo vsega.
primož
Tile dve izjave mi nekako ne gresta v račun:
Tiny…. sva se skupno odločla da sva za to premlada in nisma sposobna nosit posledic(nezaželena nosečnost).
Primož…. Iz pisanja je razvidno, da si kar zrelo dekle, ki razume, kaj je ljubezen in spolnost,
To pa zato, ker proti nezaželeni nosečnosti obstajajo dovolj zanesljiva sredstva, da se ji izognemo.
Večina mladih ima prvo spolno izkušnjo na kakšni zabavi ob pijači in ker veliko menjajo partnerje, imajo toliko večjo verjetnost za kakšno bolezen ali kasnejše težave. Prav tako je prva spolna izkušnja samo firbec, kako to izgleda in ne ljubezen ali zavestna odločitev po spolnosti, kar največkrat povzroči idejo, da je sex zanič. Saj je tudi izkušnja prva slaba, zato je prav pohvalno, da nekdo pri 16 letih pravi, da še ni pripravljen, čeprav bi že lahko preiskušal.
primož
Hvala vsem,posebej hvala primožu.
Glede zaščite bi lahko uporabila samo kondom ker tabletk ne smem uporabljat(imam hude migrenske napade zaradi teh tabletk).
Pogovarjava se res zelo zelo veliko vendar si tudi pustiva nekaj svobode.
Zaradi staršev se pa sekiram zato ker jih imam rada(res mi pomagajo pri vsem le včasih mal preveč zahtevajo od mene),podpirajo me in ker smo v družini že doživeli nekaj tragedij se bojim da jih bo to prizadelo ko bodo izvedeli(vsi smo zadne čase bolj ranljivi ker smo na najbolj krut način izgubili mamino sestro).
Pa sej ne da ga res tist ne marata,sam ne zastopita tega da odraščam in se bojita da me bota izgubila(čeprav me nikoli ne bosta).
Hvala še enkrat.Sem ugotovila da so tle gor sami vredu ljudje.
LEP POZDRAV
Ojla!
Vem kako se počutiš. To niso enostavne zadeve, če starši sovražijo tvojega fanta. Mislim, pa da bi jim vseeno morala povedati, ne glede na njihovo mnenje. Konec koncev je to tvoje življenje in fana si boš menda ja izbrala sama. Postavi se jima po robu. Povej jima, da je odločitev tvoja.
V prvo ne bo vžgalo, bodi potrpežljiva in se pogovori s starši ne lep način ne kar naenkrat planiti po njih!
Vso srečo, Tjaša