Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Mogoce uspesna zascita proti raku ?

Mogoce uspesna zascita proti raku ?

Zanima me naslednje: na nekem predavanju sem zasledil te stvari:

———————————————————————————————————————-
V nasem telesu obstaja 5 razlicnih vrst tkiva: pljuca, debelo crevo, maternica, prsi in prostata. Teh 5 vrst tkiva imajo nekaj zelo posebnega v svojih celicah. So stimulirane in aktivirane prek hormonskega delovanja. Vsaka od teh celic ima receptorje – sprejemnike, na katere se vezejo hormoni, tudi slabi hormoni, deformirani, ki so povod za nastanek raka. Da pa dobimo slabe hormone, je pa jasno: algicidi, fungicidi, pesticidi, itd… Se pravi iz dobrega testosterona dobimo slabega in dobrega estrogena slabega. Na te receptorje se lahko vezeta samo dve stvari, hormon in pa sestavine kriznic. Ce sedaj te receptorje saturiramo s sestavinami kriznic, so te celice zavarovane, da ne postanejo rakaste.
Zanimiva je se substanca “genistin”, ki se prav tako nahaja v kriznicah, baje spremeni nacin razmnozevanja celic, iz mutiranih v normalno in tudi obdrzi kozmeticno obliko. Vendar pa ne sme miniti več kot 2 leti po dejanskem nastanku raka – odkriti ga moramo dovolj hitro.

Na hitro bi omenil se flavonoide: prva obrambna linija in zdravilo za raka v ustih in zrelu (po raziskavah, ki je bila narejena na Kitajcih). Obstajajo namrec znanstveni dokazi, da katekini (sestavina) upocasnijo razvoj raka za 90%. Pa tudi za raka na dojki se da nekaj narediti v tej smeri. So se studije o flavonoidih, a bi bilo prevec vsega.
———————————————————————————————————————-

Nocem izumiti tople vode, ampak samo prenasam tisto kar sem slisal na predavanjih ! Predavanja je predaval Ameriski zdravnik dr. Lawson ! V raziskovalni grupi pa je tudi dr. Furst (izumitelj kemoterapije)

Obstajajo dodatki k prehrani, ki vsebujejo te snovi in jaz jih uzivam, redno, vsak dan ! Ampak me vseeno zanima ali je to le farsa, ali je morda res nekaj na tem in se ljudje ne zavedamo, kako nam prehrana lahko pomaga ?

P.S. Mogoce je to tudi oblika pomoci Petru, katerega teta ima raka na dojki.

Jasno je, da v nasem telesu ni le 5 vrst tkiva, med tistimi, ki ste jih nasteli, se seveda lahko vsa pretvorijo v rakasta tkiva, lahko pa tudi se katera druga (koza!). Poleg tega fungicidov in pesticidov ne moremo uvrscati med hormone. Za slab estrogen in testosteron tudi se nisem slisala. So pa gotovo snovi, ki so po svoji dejavnosti KANCEROGENE (povzrocajo raka). Nadomestna hormonska terapija pri zenski, denimo, ne sme nikoli vsebovati cistega estrogena, ker se s tem zvisa tveganje za raka na maternici, zraven je dodan zato progesteron (v kombinaciji). Ni pa zato estrogen “slab hormon”.

Med kancerogene snovi sodijo tudi t.im. prosti radikali. Ti povzrocajo razlicno celicno okvaro, veliko jih najdemo v cigaretnem dimu, npr. Okvara se zgodi tudi na nivoju DNA in sledi pretvorba v rakasto celico. Snovi, ki te proste radikale ucinkovito unicujejo, bi naj imele pozitiven (preventivni) ucinek. Seveda to se ne pomeni, da so bodisi zdravilo, bodisi trajno (100 % uspesno) preprecevanje raka. Ali boste torej te prehrambene dodatke uzivali ali ne, je torej vasa odlocitev. Veliko teh snovi najdemo v zdravi prehrani (zelenjava in sadje). Tudi vitamine lahko drago placujete v obliki tablet, ali pa si na trznici kupite kilo sadja.

Zivjo !

Pod 5 razlicnih vrst tkiva sem mislil samo pet takih, ki imajo te posebne receptorje, za ostala tkiva ne vem ce jih imajo (npr. koza). (moja profesija ni medicina, ampak le racunalnistvo) Jasno pa, da nastane rak tudi na drugih tkivih, o tem ni dvoma, ce ne drugega imamo prakticne primere, ampak samo pet je takih, ki imajo te posebne receptorje, nakatere se lahko veze sestavina kriznic in hormoni.

Receno je bilo (na predavanjih), da imamo “dober” estrogen in “slab” estrogen ter “dober” testosteron in “slab” testosteron. Kako nastaneta slaba ? Npr. z uzivanjem spricane zelenjave ali sadja. To je samo eden od mnogih nacinov. Poleg tega vemo da na hormone vplivajo tudi stres, zivcnost ipd. In ce se sedaj na te receptorje veze slab hormon imamo povod za raka.

No, da o prostih radikalih ne izgubljamo besed, ker o tem je bilo pa toliko ze recenega, da ne moremo sproti odvazati 🙂

Hmmm, pravite vitamine: vsi vitamini niso isti. Sinteticno pridobljeni vitamini imajo izkoristek nizji od 70%. To so vitamini, ki jih najdemo v lekarni (Krka, Lek, ipd.). Druga stvar pa so vitamini, ki so dobljeni z ekstrakcijo iz naravnih snovi. Tehnologija ki to omogoca je blazno draga, so pa zato tudi izdelki (dodatki k prehrani) dragi. Poleg tega je tudi tezko npr. pripraviti pilulo, ki ne vsebuje kisika, ampak so polnjene z dusikom..pa se in se..

Danes o zdravi prehrani tezko govorimo, tudi kupljena pomaranca ni vec tisto, kar je bila pred leti…na zalost

lep pozdrav, Janez

Resnicno so tkiva, za katera se domneva, da je ucinek hormonov nanje vzrok raku! Tako bi naj zenske, ki zgodaj dobijo menstruacijo in imajo pozen nastop menopavze (se pravi daljse obdobje ucinkovanja hormonov), imele visje tveganje za raka na dojki. Toda stvari ne moremo posplosevati.

Prav tako lahko o sredstvu, ki bi ze spremenjene celice spreminjalo nazaj v normalne, le sanjamo. Imamo pa nekaj sredstev, s katerimi zaviramo rast nenormalnih celic in prej kot to nepravilno rast zajezimo, boljse je seveda za bolnika.

Hormoni se v telesu naceloma ne spreminjajo iz dobrih v slabe. Vi namigujete, da bi se naj kemicno spremenili zaradi ucinkov okolja. Tudi ce bi se spremenili, bi bil ucinek silno kratkorocen, saj se sporocilne substance v telesu razgrajujejo in znova gradijo. To pomeni, da se mora vse, kar bi moralo imeti dolgotrajnejsi ucinek, zgoditi na nivoju genetskega zapisa celice, ki bi potem proizvajala (trajno!) kemicno spremenjen hormon. To pa se sklada s tem, kar sem o raku ze zdaj napisala.

Kadar vam nekdo skusa prodati neko snov kot “bozjo mast”, bodite previdni. Ni vse zlato, kar se sveti.

Pozdravljeni!

Prosila bi, če mi navedete sredstva, s katerimi zaviramo nenormalno rast celic.

Hvala.

Sredstva, usmerjena proti deljenju celic, se imenujejo citostatiki. S temi navadno napadamo hitro rastoce se tkivo nekega malignega tumorja. Tezava je le v tem, da ti citostatiki praviloma ne delujejo tarcno, ampak tudi na zdrave celice, zlasti na hitro delece se. Zato tudi stranski ucinki citostatikov niso povsem zanemarljivi (izpadanje las, vnetje prebavil itd.). Citostatike se zaradi tega daje po skrbno nacrtovanem nacrtu z vmesnimi prekinitvami, da se zdrava tkiva, ki so bila prizadeta s terapijo, lahko obnovijo (lasje znova zrastejo).

Ker so tumorji tudi sami sposobni vzpodbuditi rast novih zil (in s tem poskrbijo za svojo prehrano), so razvili tudi zdravila, ki preprecujejo rast novih zil. Prav tako so razvili zdravila, ki vzpodbujajo celice imunskega sistema, da napadajo spremenjene celice raka.

Irena Jakopanec, stud. med.

Test

New Report

Close