Mogoče Levkamija ali Limfon?
Bojim se levkamije in limfoma… saj imam povačeno bezgavko na vratu, povečanost bezgavke se ne vidi se pa rahlo občuti, povečana je že kakšne 3 – 2 tedne, ko pa probam kašljat pa je kašelj suhi (kašljat sem porbaval le na silo) in res je da sem malo prehlajen, danes sem se odličil obiskat zdravnico, zdravnica pravi da nimam kaj za skerbeti saj je bezgavka zelo malo povečana.. pri pregledu pljuč se je zdela malo zaskrbljena in me poslala na neki posebni odvzem krvi (povedal se da so mi kri nazadje vzeli pred pribl 2 mescoma, odgovorila je da tam niso vzeli krvi tako da bi videlo to) po odvzemu krvi, sem dobil razultate zdravnica pravi da je vse popolnoma normalo in da nimam kaj skrbeti. Ali je res tako da nimam kaj za skrbeti?
lp
Pozdravljen Jan,
če bi bilo govora o zgoraj omenjenih boleznih bi se vsekakor poznalo na krvni sliki, saj ti dve bolezni popolnoma spremenita krvno sliko in to na slabše, tako da v vašem primeru ne bi preveč skrbel v zvezi s tem. Bi pa priporočal, da čez kakšen mesec spet opravite kontrolo krvi, da boste sami pomirjeni.
Lp,
Matej
Prvo kot prvo, Lepa hvala za odgovor
Zdravnica pravi da imam zelo lepo krvno sliko, ampak imam tudi povečane bezgavke v dimljah in pod pazduhu, (so približno v velikosti fižola) pred 30 min sem si izmeril vročino bila je povečana (37,1)
Malo sem se še pozanimal po internetu in ja mislim da mogoče imam limfom saj ustrezam opisom simptomov.. zelo me skrbi. Ju3 še imam en zdravniški pregled, rezultate pregleda pa bom napisal kakor hitro se bo dalo.
Lp in hvala.
Pozdravljen,
kar se tiče interneta ga je v takšnih primerih najbolje pustiti pri miru, saj se ponavadi najdemo v vseh slabih stvareh in imamo vse mogoče bolezni. Sam sem prepričan, da se bo vse uredili na bolje in nimate kaj skrbeti. V primeru bolezni pa na forumu tudi znamo pomagati, ker smo vse to kar doživljate vi tudi že šli skozi- zato le pogumno.
Lep pozdrav,
Matej
Jan, Matej ti je ze dobro odgovoril, Jaz pa bi dodala se to, da je limfom redka bolezen in da so bezgavke vecinoma povecane zaradi stevilnih drugih, manj nevarnih in nenevarnih bolezni ali tezav, zato kar pogumno.