modrostnik
spoštovnai
na podlagi rtg posnetka l. 2004 je bilo ugotovoljeno, da bi bilo dobro odstraniti m. zobe. eden mi je zrasel ven in so mi ga že potegnili, 2 spodaj sta bila v vodoravni legi, enega so mi že odstranili z operacijo, sedaj čakam na 2. operacijo, 3. pa je zgoraj, vendar v navpični smri-normalno. sedaj se mi je tu zgoraj pojavila ranica in me tudi boli. zanima me ali je možno, da mi je začel zdaj rasti tale m. zob zgoraj in da je zato astala ranica oz. če je sploh možno, da nastane rana zato, ko zob prihaja ven iz dlesni?
pri m. zobu, ki mi je bil zraščen, tega nisem imela-rane in bolečine, pa tudi drugače nimam z njimi težave, le svetovali so mi, da mi jih odsranijo in me zanima ali je zelo narobe, če jih še en čas ne dam odstraniti glede na to, d animam težav z njimi?
hvala in lp
Spoštovana mikolina,
kaj je ranica, ki se je pojavila v ustih, težko odgovorim. Možno je, da na mestu, kjer bo zob izrasel, nastane “defekt” v dlesni, možno pa je tudi vse drugo. Opis je premalo, potreben je tudi pregled.
Če so vam svetovali, da modrostnike odstranite, potem so za to verjetno imeli nek razlog in vam jaz ne morem napisati nič drugega. Lahko pa vam svetujem to, da raje odstranite zob, dokler ni težav kot da čakate na težave (takrat so dnevi, ki morajo miniti do posega, neizmerljivo dolgi).