Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo modrostni zob_veeeelika oteklina

modrostni zob_veeeelika oteklina

Pozdravljeni.

13.2 so prijatljici izpulili tretji modrostni zob zgoraj.
Ima zelo moćne bolečine in zeeeelo je otekla, kako naj si sama pomaga, da bo bolečina minila. Z obhladki, čim drugim? Naj povdarim da ima že 3 dni vročino 38C konstantno poleg tega, da jemje lekatole in tudi z kofetinom je poskusila vendar se ji je ob tem pojavljala omotica in je prenehala z jemanjem.

Zobozravinica ji je predpisala antibiotika Hiconcil in Efloran. Naj povdarim, da je tole predpisala šele ko je šla k njej in pojasnila neznostne bolečine drugi dan, 14.2. -včeraj.
Ko je šla pulit spodnja dva ni bila otekla in takrat ji je že predpisala antibiotik.
Ne ve kaj je krivo za njeno oteklino, da skoraj ne vidi več na eno oko?
Malce je bila prehlajena, boleče grlo itd. ko je šla puliti in zobozdravnica pravi, da ima angino.

SPoštovana ___ana____,

upam, da se je prijateljici stanje izboljšalo.
PO vsaki odstranitvi modrostnega (ali kateregakoli drugega zoba) mora zobozdravnik dati jasna navodila, da se v primeru povišane temperature in otekline takoj vrneš nazaj k zobozdravniku oz. k dežurnemu zobozdravniku.

Glede na opis njenih težav je antibiotik kar primerna terapija.

Zaradi bolečnin na mestu kjer naj bi izrastel modrostni zob, sem se pred dnevi zatekla z zobozdravnici. Na podlagi slike je ugotovila da modrosti zob raste v sedmico in da po vsej verjetnosti ne bo nikoli pogledal ven, zato mi je napisala napotnico za odstranitev modrostnika, s pripisom NUJNO.
Ker naj bi bila stamatološka klinika prava klavnica, sem se odločila da grem k privat oralnemu kirurgu. Zanimajo me vaše izkušnje. Koga priporočate? Kokoli časa je predvideno okrevanje? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala za odgovor.

Spoštovani modrostnik,

je vaše vprašanje namenjeno meni ali širšemu krogu bralcev?

New Report

Close