Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija modrostni zobje – narkoza?

modrostni zobje – narkoza?

Spoštovani!
Stara sem 31 let, že vse življenje imam krive zobe – imela naj bi precej velike pa še vse – in že nekaj let se spravljam na izklesanje vseh modrostnih. Včasih so menda to tudi v lj delali pod narkozo, zdaj tega ni več. Ker imam tudi sicer izreden strah pred zobarjem, se seveda na to sploh ne spravim. Rada bi vas vprašala, če kje v Sloveniji to še delajo pod narkozo oziroma kaj naj storim – mi lahko koga svetujete?
Saj vem, da se bere malce zmedeno, vseeno hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Tina

Spoštovana Tina,

V Sloveniji zob odraslim več nihče ne sanira pod narkozo. Pred časom je to delal zasebnik v Postojni, vendar je svojo dejavnost preselil v Italijo (Videm), tako da vam z imenom ne morem pomagati. Lahko vam le napišem, da je poseg s splošno anestezijo precej velik finančni zalogaj, ki v bistvu pride v poštev le za enkratne posege, ne moremo pa z njim zob zdraviti (več obiskov) ali narediti protetike (prav tako je potrebnih več obiskov).

pozdravljena

slučajno sem prebrala tvoje vprašanje, ker ravno zdaj čakam da mi oteklina izgine in da mi ven poberejo šive. To je bil moj 3 modrostni zob moja 3 operacija. Moram ti povedati (seveda če boš to sploh še prebrala) da sem ena tistih, ki me že samo vonj po zobozdravniku, zvok ali bližina zobozdravstvene ordinacije spravi v slabo voljo in mi pokvari dan, ker si tudi plombe ne dam narediti brez injekcije in še bi lahko naštevala…. v glavnem zobozdravnikov se zelo bojim.
Odstranitev modrostnega zoba pa nima veze z zobozdravnikom!!!!!!!!!
To je že kirurgija – prideš dobiš injekcijo in potem je opravljeno po 10 minutah nič ne čutiš le zvok je malo moteč pa si malo zamrmraš (meni je pomagalo – kakšno lepo pesmico), ker res hitro mine in je povsem neboleče. Potem pa preden ti popusti injekcija (cca 3 ure) vzameš en ketonal – naslednji dan pa ostane le oteklina, bolečine več ni – res pa je da si bolj na tekoči in hladni hrani 2 dni (kar pomag pri dieti)!!

Lep pozdrav, želim ti čim manj strahu!
Zelo dober kirurg (dr. Kansky)-lj

New Report

Close