modrostni zobje in posledično glavobol
Lep pozdrav!
imam eno vprašanje, stara sem 19 let in mi je kakšna 2 meseca nazaj začel rasti modrostni zob na spodnji čeljusti levo. Bolelo me ni nevem kako samo zjutraj ko sem se zbudila me je mao bolelo v pregibu čeljusti drugače pa ne…kakšen teden nazaj me je tudi čez dan bolelo ne le leva temveč tudi desna stran…sedaj ma pimam že 3 dni glavobol na levi strani spodnji del lobanje, pri vratu in tudi vrat me malo boli…ali je možno da je to vpliv rasti modrostnega zoba?
Hvala za odgovor.
LP
Spoštovana Sunset_baby,
težko rečem. Če mislite pod spodnji del lobanje, spodnjo čeljust potem je možno, da je vse tudi posledica oteženega izraščanja modrostnega zoba.
OSebno bi vam svetovala pregled pri zobozdravniku, kjer bo zobozdravni kpreveril, ali je zob v ustni votlini oz. vas napotil na rentgensko slikanje, da se ugotovi, kakšna je smer izraščanja modrostnika in ali bodo pri izraščanju ovire.
bom se posvetovala z zobozdravnico. Zanima me pa še nekaj, v ponedeljek sem naročena na puljenje sp. 4iric in me zanima, ali lahko opravijo puljenje čeprav imam vročino? drugače se pa počutim vredu? naj bi me načenjala neka viroza. Ali morem biti za puljenje čisto zdrava? Ter ali na puljenje kaj vpliva če ima ženska takrat menstruacijo?
Hvala za odg. že naprej…
Lep dan…
Spoštovana SUnset_baby,
osebno vam ekstrakcije zob v času, ko ste iminsko oslabeli, odsvetujem. V času, ko telo že preboleva neko bolezen, je celjenje rane lahko upočasnjeno ali celo ne poteka v skladu s pričakovanji. Svetujem, da ekstrakcije prestavite na čas, ko boste popolnoma zdravi.
V času menstruacije pa sicer ni zadržkov, ker to ni bolezensko stanje. Možno je le, da bi po posegu nekoliko dalj časa tekla kri, pa še to ni nujno.
no super…potem bom povedala kako in kaj je pa da se odločimo skupaj kaj storiti.
Zanima me pa še te glede na to da mi bodo pulili obe štirici spodaj naenkrat ter da je zunaj mrzlo. Koliko časa je potrebno se paziti da ne dobiš kakšnega gronoloma? ter ali je priporočeno greti na mestu kjer so nam zob izpulili ali ne?
LP