Najdi forum

Modrostni zobje

Pozdravljeni!

Stara sem 24, v enem letu pa so mi začeli rast vsi 4 modrostni zobje, spodnja dva sta že zunaj na pol, zgornja manj. Rastejo pa.
Bolijo me ne pretirano, le parkrat na mesec jih čutim, ko npr. jem ali se drgnem z zob. ščetko in se ranim, da priteče kri.. Enkrat se mi je koža ob zobu tudi napihnila in sem jo s ščetko predrla.
Bila sem že velikokrat pri zdravniku, ki mi je rano razkužil, dal zdravilo (gaza za en dan), za operacijo pa ni bil navdušen, češ, ti zobje so zdravi, zakaj bi jih pulili.
Problem je, da mi je spodnja prva zoba že tako močno stisnilo (imam izredno majhno čeljust in že v OŠ so mi pulili 4 stalne zobe (mislim, da štirice), da je več prostora) in to me izredno moti.
Zdaj pa me zanima, kako poteka operacija, kot berem, je možna tudi splošna anastezija, to je igla v žilo? Se ne izvajajo te operacije na lokalno anastezijo?
Zanima me še, koliko zob na enkrat je možno operirati? Mene motita trenutno oba spodnja, ki rasteta in me vsake toliko bolita.
Hvala za odgovore, LP

Spoštovana M a n a,

modrostne zobe večinoma odstranjujejo v lokalni anesteziji, po dogovoru z kirurgom pa je možno odstraniti dva zoba (na isti strani – se pravi zgornjega in spodnjega). Splošna anestezija se za te posege večinoma ne uporablja.
V primeru, da se odločite za odstranitev zob, je najbolje, da čim prej zaprosite za napotnico, ker so čakalne dobe pri oralnih kirurgih zelo dolge.

New Report

Close