modrostni zobje
Spoštovani!
V torek sem bila pri zobozdravniku. Naredil mi je dve plombi, tako da sem imela kakšnih 40 minut odprta usta. Sedaj pa me (čeprav me je rahlo že prej) boli v pregibu čeljusti v ustih na desni strani, žarišče bolečine je spodaj. Sicer imam problematično izraščanje osmic, saj mi zgornji dve rasteta pod sedmici in morata ven. Pri spodnjih dveh je premalo prostora, sicer bi lahko rasli normalno. Ko poskušam usta zapreti, se na desni strani čuti nekakšen upor in topa bolečina, pa tudi napetost na dlesnih. Boli tudi, če čeljust potisnem nazaj oz. če močno pritistnem z jezikom na sp. čeljust. Mislite, da je to od modrostnega zoba ali je morda povezano z dolgo odprtimi usti?
Hvala za odgovor
Spoštovana Teja,
Vsekakor pridejo v poštev obe možnosti – težavno izraščanje modrostnih zob in boleč sklep zaradi predolgo odprtih ust. Če bodo težave vsak dan manjše, potem je šlo le za preobremenitev sklepa. Če pa se stanje ne bo izboljšalo oz. se bo še poslabšalo, potem so vzrok težavam verjetno modrostni zobje in bo potrebna čim prejšnja ekstrakcija.