Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Modrostni zob in živec

Modrostni zob in živec

Pozdravljeni!
Pred dnevi mi je zobni kirurg odstranil modrostni zob v spodnji čeljusti. Ko mi je dajal injekcijo za lokalno anastezijo, mi je zadel neposredno v živec. Ob tem sem občutil ostro bolečino in mravljinčenje v spodnji čeljusti vse tja do ustnice. Sedaj, nekaj dni po operaciji, imam ob premikanju čeljusti levo-desno, še posebej pa ob vsakem ugrizu, občutek, kot bi me v spodnji čeljusti stresla elektrika (čeljust je tudi rahlo omrtvičena). To je zelo neprijetna in ostra bolečina, ki onemogoča normalno prehranjevanje. Ali lahko pričakujem, da bo težava sčasoma prenehala, ko bodo prešle tudi siceršnje bolečine in oteklina? Če ne bo prenehala, potem ne vem, kako se bom lahko prehranjeval. Obstaja kakšna rešitev težave?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Andrej

Pozdravljeni,

v forumu stomatologija, natančneje maksilofacialna in oralna kirurgija vam na vprašanja odgovarja spec. kirurgije David Dovšak, dr.med.. To je namreč vprašanje zanj.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close