modrostni zob in dlesni
Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje. 8 so mi zrastle že do polovice ven sedaj pa se mi je ob spodaj na levi strani na strani na dlesni naredila bula dlesn mi je pa začela odstopat od 7. jaz sem si to 2 krat že stisnila ven je pritekla bela tekočina in potem še kri dlesn se je za par dni popravla in se lepo začela zopet prilegat zobu to se je ponovilo 2 krat. sedaj 3 pa več ne upam ne stiskat ne nič ker sem opazla da se mi je spodnja dlesn samo spodnji del obarval na živo rdečo barvo.verjetno gre za vnetje dlesni. opažam tudi da me tak malo pika tu spodaj. res se bojim zaradi tega kaj bo sedaj stara sem 21 let nimam še nobene plombe in nobenih drugih problemov z zobni.
rada bi jih še naprej ohranla v taki dobri kondiciji. kaj mi svetujete. do svoje zobozdravnice ne pridem drugače kot da se naročim in čakam 3 – 4 mesece.
zanima me še če morda veste za katero ambulanto v mariboru ki opravlja posege z laserjem, ker mi je lj predaleč. sem namreč iz maribora.
hvala za odgovor.
Lep dan še naprej
Pozdravljeni,
imate verjetno prav; možno je, gre za vnetje dlesni, natančneje gingivalnega žepa ob napol izrasli osmici. Brez kliničnega pregleda, ne morem odgovoriti sto-odstotno. Če vnetje ne bo minilo samo in se bo stopnjevalo, boste morali poiskati pomoč urgentnega zdravnika. Sicer vam priporočam odstranitev modrostnikov, da bi preprečili ponovitve. Posvetujte se s svojo zobozdravnico.
Glede zobozdravnikov, ki uporabljajo laser v Mb, ne bi vedela, zato pozivam na pomoč uporabnike foruma.
Srečno.