Najdi forum

Modrostni zob

Danes so mi odstranili zgornji modrostni zob, zaradi manjsih zapletov samo na desni strani. Zobozdravnik mi je prebil tkivo, ki čeljustno votlino loči od sluznice. Po kolikem času naj bi se to zacelilo? Zelo me moti ker mi na vsake toliko casa pride zrak skozi( tega ne delam namerno) in me skrbi da se zaradi tega nebo zacelilo…kaj naj naredim?
Najlepsa hvala za odgovor

Spoštovana zobna vila,

ali je zobozdravnik vedel, da je naredil komunikacijo med ustno in čeljustno votlino. Če ste to opazili šele doma, potem se čim prej vrnite nazaj. Če je zadevo poazil, potem bo najbolje, da se ravnate po njegovih navodilih, ki ste jih prav gotovo dobili.
Komunikacije se pogosto spontano zacelijo, če pa ostanejo dalj časa, jih je potrebno kirurško zapreti.

Zobozdravnik je vedel in mi dal navodila naj se ne vsekujem, ne govorim glasno, ne pijem po slamici, naj se ne vsekujem in naj strogo počivam. Tega se dosledno držim….razen kašlja(najbrz sem malo prehlajena) ne počnem nč drugega.
Zanima me v kolikem času se te komunikacije zacelijo? Kako zgleda če jih kirurško zaprejo?

Najlepša hvala za vaš odgovor

Spoštovana zobna vila,

ker je rano takoj po ekstrakciji zalila kri, v bistvu ni več prave povezave med usti in čeljustno votlino. Strogi ukrepi, ki ste jih dobili v navodilih preprečujejo, da bi se ta tanka, novo nastala plast tkiva pretrgala. V nekaj tednih bo rano že zapiralo dosti močnejše vezivo, ki ne bo več tako občutljivo na spremembe pritiska.
Če se komunikacija stalno obnavlja, prav tako pride do zacelitve rane, ki pa se ne zaceli preko odprtine, ampak tako, da odprtina ostane. Kirurgi morajo odstraniti to novo nastalo povezavo in zapreti odprtino.

New Report

Close