Najdi forum

modrostni zob

Lepo pozdravljeni!

Najprej moram pohvaliti vaso rubriko za res jasne odgovore. Veliko podatkov sem nasla ze v starejsih sporocilih, me pa se nekaj stvari zanima glede modrostnih zobov.

Stara sem 25 let in imam 3 modrostne zobe, ki naj bi si jih dala odstraniti po zobozdravnikovem nasvetu. Najprej sem bila narocena, da mi odstranijo po en zob v lokalni anesteziji, vendar mi je takoj po injekciji postalo mocno slabo in mi je zdravnik priporocal poseg v splosni anesteziji. Spodnja modrostna zoba mi rasteta v horizontalni legi in poseg je precej kompliciran. V splosni anesteziji pa mi bodo odstranili vse 3 zobe naenkrat.
Zanima me ali je postopek odstranitve zob kaj drugacen v splosni kot pa v lokalni anesteziji in ali se cas okrevanja zaradi vseh 3 zob zelo podaljsa? Vem, da ostanem po operaciji se 3 dni v bolnisnici.
In se to: na podlagi cesa se zdravnik odloci ali ti zobe odstranijo v lokalni ali splosni anesteziji?

Najlepsa hvala za odgovor in se naprej veliko uspeha pri delu!

Damjana

Spoštovana Damjana,

hvala za pohvalo – le-te so danes bolj redke in še kako dobrodošle.
Načeloma modrostne zobe odstranjujemo v lokalni anesteziji. Vam so zaradi težav pri lokalni anesteziji predlagali splošno anestezijo. Postopek odstranitve zob je enak, le da bodo odstranili vse tri zobe hkrati. Za splošno anestezijo so se v vašem primeru odločili zaradi slabosti, ki je lahko posledica strahu ali pa reakcije na anestetik – temu se verjetno želijo izogniti z uporabo splošne anestezije.
Okrevanje bo verjetno malo daljše, vendar ne trikrat ( se ne bo seštevalo ). Ker boste imeli rano na treh mestih, se boste verjetno na začetku tudi malo težje prehranjevali ( v bolnišnici boste gotovo dobili mehko hrano, to lahko nadaljujete tudi doma ). Bolečine bodo enake, le da bodo na treh mestih, kar bo verjetno težje – prav gotovo pa boste dobili sredstvo za lajšanje le-teh. Z analgetiki lahko nadaljujete tudi doma ( samo ne pretiravajte ).
Želim vam uspešno okrevanje.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close