Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina MODROSTNI ZOB

MODROSTNI ZOB

22.2so mi na KC odstranili modrostni zob, čez tri dni sem dobila visoko temperaturo in bila sprejeta na ORL oddelek v UKC-mb, kjer sem bila vodena pod diagnozami:Abcessus perimandibul.sin., radix relctae-8 in Abcessus perimandibilare post extract.dent.-8. odstranili so mi ostanek korenine. Prejemala sem Klimicin in garamicin ter avelix. Stanje se je umirilo in po treh tednih sem prenehala z jemanjem antibiotikov. Po treh dneh sem spet zatekla in ponovno je bila potrebna incizicija dlesni ter Sumamed. Stanje teden dni v redu, spet nazaj in takrat Efloran, Zatem Augmetin, Amoxiklav, dextametason, sedaj Zinnat.CT čeljusti:V področju extrahirane osmice je videti na lingualni strani defekt v kostnini širok 5-7mm, kompakta je stanjšana na mm.Najverjetneje gre za kronično vnetne spremembe v področjr -8 z prizadetostjo lingualne stene mandibule.
Kaj mi svetujete? Pred mano je izpitno obdobje, zdravnik je rekel, da potrebujem še minimalno 4 tedne antibiotično terapijo. Zelo sem utrujena, počasi me začenja boleti želodec, da bolečin v čeljusti več ne omenjam. Pijem LCA jogurte, izpiram dlesni, nabavila sem infrardečo lučko. Kaj še lahko storim oz. kam se naj obrnem?
Pred tem nisem imela težav s študijem, sedaj pa mi nikakor ne gre, tako, da me je začelo skrbeti še to, saj sem vezana na roke!
Hvala že v naprej!
SILVIA

Spoštovani!

To je zelo neugodno in izredno izjemna situacija, pri kateri vam nihče na žalost ne more kaj dodatno pomagati. Upam,da imate vsaj ustrezna zdravila za lajšanje bolečin, ki morajo biti ekstremno neprijetne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close