Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Modrostni obje in občutljive dlesni

Modrostni obje in občutljive dlesni

Lepo pozdravljeni,

Pisala sem vam skoraj en teden nazaj pa še vedno nisem prejela odgovora in zato vam pišem ponovno. Kako zobar ve da ima zob ali več njih granulom? Jaz sem imela vse štiri 8 in eno mi je zdravnik izruval. Kaj svetujete kot nego po tem ko ti zob izruvajo? Hlajenje, izpiranje,…..

Drugo vprašanje. Imam izredno občutljive zobe, recimo dostikrat mi je mrzlo v zobe že samo ko imam odprta usta ko diham. Zobar mi je včeraj rekel, da imam vnete dlesni in mi je z zob očstil karies in kamen in mi priporočil nujno nitkanje zob in neko kvalitetno zobno ščetko s katero si moram tudi masirati dlesni. Ker tudi ko mi zobar dela na zobeh mi reče da mi dlesni krvavijo. Kaj mi še vi predlagate oz. ali mi predlagate kaj drugega?

Sicer nikoli nisem imela težav z zobmi in tudi moj zobar mi vedno reče da imam lepe in zdrave zobe. Vendar se ta občutljivost zadnje čase pojavlja mogoče tudi kot posledica stresa, ker imam izredno stresno in odgovorno službo.

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in lep pozdrav!

Spoštovana Vibi,

ravno zaradi zaostankov pri odgovorih je povsem na vrhu tema z naslovom “težave pri odgovorih”. Trenutno nimam dostopa do interneta, na delovnem mestu nimam časa, da bi odgovarjala na vprašanja, doma pa lahko dostopam le preko mobilnega telefona, kar ni ravno poceni…..
Za popolno ustno higieno je nujna uporaba zobne ščetke in zobne nitke ter, seveda, primerna tehnika čiščenja.

New Report

Close