Modrice pri levkemiji
Pozdravlejni!
Ko sem pri sin, staremu 12 let, opazila modrico na notranji strani roke od komolca proti zapestju in ko sem brala simptome levkemije in se še spomnila, da je sin večkrat pojamral, da ga gležnji in kolena bolijo in jaz sem to pripisovala rasti, sem se sedaj zasekirala. Sicer je sin dobrega počutja,ješč, pokašluje.
Zanima me, ali so te modrice boleče, on ima pod modrico, za katero ne ve kje jo je staknil malo bulico, ki ga na dotik zaboli.
Zanima pa me tudi, v kakšnem redu si sledijo simptomi. Glavobolo in nekaterih simptomov nima.
Za odgovor se najlepše zahvaljujem,
zaskrbljena mami
Tina,
levkemijo ponavadi spremlja kar precej težav, med njimi tudi stalne okužbe itd… več o znakih lahko prebreš tule: http://limfom-levkemija.org/levkemija/.
Najbolje pa bo, da s sinom oditeda do zdravnika, ki bo že po krvni sliki lahko videl, ali gre za kaj resnega.
Stiskam pesti, da ni nič nevarnega.
Pozdravček,
Pri mojemu sinu je krvna slika pokazala levkemijo (skoraj brez trombocitov, nizki levkociti, hemoglobin…) Ampak kako smo mi vedeli da nekaj ne štima: šepal je ker je imel povečane bezgavke pri modih oz. po celem telesu, imel je velike modrice za katere ni vedel kje jih je dobil in niso bolele, slabše je jedel in veliko je bil zaspan.