modrica od injekcije .. ??
Danes je 6. dan mojega prvega dolgega postopka. Injekcije si že ves čas dajem v nogo in ker do sedaj ni bilo nobenih problemov nisem niti menjavala lokacije (par dni nazaj sem spraševala o tem).
Danes zjutraj sem si injekcijo dala, kot vsak dan poprej, kasneje dopoldan pa sem pri tem ko sem se enkrat slučajno naslonila na nogo začutila bolečino. Ko sem pogledala sem videla, da imam tam okoli vse modrikavo (premer cca. 3cm)! Zdaj zvečer sicer boli ne več (oz. čisto malo ob direktnem pritisku na mesto), modrica pa je še.
Sem kaj naredila narobe?? Do zdaj namreč ni niti en dan kasneje bolelo, niti ni bilo modrikavo.
Jutri se bom zagotovo piknila v drugo nogo, vendar pa ne vem ali me naj glede današnjega pika skrbi ali ta modrica ni nič tako neobičajnega??
To je moj prvi postopek in tega pikanja sem se grooozno bala, pa je potem steklo dosti bolje od pričakovanj, zdaj pa me spet skrbi .. :-((
Ivona brez zamere, ker te popravljam ampak inekcij ki se dajejo pod kožo se ne masira!!!!
Kako si jih pa daje pa ni povedala.
Nogo pa menjavaš vsak dan.
Najbrž si zadela kakšno kapilaro in od tu modrica. Nič hudega čeprav mogoče zoprno.
Naslednjič je pa trebuh mogoče boljša in lažja varianta kadar si dajaš inekcije sama. Tokrat pa končaj na delu telesa kjer si začela, tako svetujejo v večini klinik.
Dajem si jih pod kožo (Dipherelin).
Kitty, pišeš da naj končam na delu telesa kjer sem začela (noga torej), višje pa, da naj nogo menjavam vsak dan …
A to pomeni, da je lokacijsko pomembno le kateri del telesa – noga, roka ali trebuh, s tem da je pri meni zdaj važno le da do konca dajem v nogo, ne pa katero nogo oz. lahko vsak dan drugo nogo .. ???
Točno tako dvojka. En dan v levo nogo, drugi dan pa v desno.
Pri menjavi je mišljeno noga-trebuh-roka….kar se odsvetuje.
Tako da nadaljuj v nogo, vedno pod kožo in po apliciranju ne masiraj, če je možno nekaj časa sploh ne tikaj…namreč v kolikor je dana močno pod kožo lahko tekočina uide ven :-))) To pa ni fino.
Kjer imaš pa modro pa malo namaži pa bo hematomček izginil.
Draga moja kitty.
Pred 1 tednom sem imela izpit.Apliciranje subcutano.
Strogo sem morala zmasirat,da se boljše absorbira.,ter da ne pride plavica.Čeprav tudi,če masiraš se zgodi modrica.
Drugič:imela sem tudi jaz za si dajat inj.Suprefact .Dr.mi je svetovala naj si dam en dan v eno in en dan v drugo nogo.
Jaz sem izbrala pol varianto trebuh,ker me je manj bolelo.
Nevem,vsak ima svojo metodo.
Ivona glej brez veze da se tukaj dajeva katera ima kakšen izpit in kje dela.
Jaz sem dala vedno nasvete kot nekdo ki ima iste probleme in ne zaradi poklica..se mi pač tako zdi prav.
Istočasno je tudi jasno da eno je izpit v šoli drugo pa izkušnje. Me zanima koliko stvari boš v praksi po dobljenih izkušnjah še delala tako kot so te naučili v šoli.
Vsaka je dala svoj nasvet dvojkica bo pa presodila kaj upoštevat.
Sama sem mnenja da imam rajši mičkeno modrico kot da bi tvegala da mi mehurček poči ali da delček zdravila uide ven.
Kar se pa menjave noge tiče sem pa napisala enako kot ti.
Ma inekcijo v žep ali pa torbico :-))))
Za par urc ni neke razlike. Še posebej pod kožo se inekcije itak asorbirajo same precej časa.
Samo tako nekako glej da ko se postopek konča si na jutranjem času zaradi apliciranja stop inekcije.
Za spray se pa strinjam ja…veliko bolj elegantno kot pikanje. Ma me smo take borke da nas to itak ne moti ;-)))
Kitty,
hvala. Pa še nekaj – meni je rekla sestra naj si Diphereline dajem kar zvečer, torej, tale stop injekcija ne pride v poštev zjutraj? Itak me pa čaka še Gonal…. V prejšnjem postopku s Suprefact sprayem sem si dajala Gonal zjutraj, stop inj pa sem si dala zvečer – po navodilih dr. Reša. Zdaj sem pa na GK Lj. Ma ja, bo že kako.
LP.