Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija modre ustnice

modre ustnice

Pozdravljeni,

moj otrok je star 6 mesecev. Nobenih težav ni, le da sem opazila včasih, da ima sredino spodnje ustnice malo modrikavo, res za odtenek. Danes pa sem opazila, da je imel malo vijolične ustnice, ko smo bili zunaj, je pa bilo hladno. Zelo me skrbi, da je srčna napaka.

Sicer je možno, da se nekatere srčne napake odkrijejo pozneje in ne takoj po rojstvu ali v prvih mesecih, pa vendar velja, da otrok s srčno napako kaže nekaj znakov. Predvsem se počasi hrani in med hranjenjem počiva, se med hranjenjem spoti (hranjenje, predvsem sesanje je telesni napor), slabše pridobiva na teži, zdravnik pri poslušanju srca sliši kakšne nenavadne šume, ipd. Če otroka zebe, je blaga modrikavost povsem skladna s tem.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor. Ja, opazila sem da je imel malo bolj vijoličasto, ne ravno plavo spodnjo ustnico, ko je bilo mrzlo, čeprav je bil oblečen. Je pa bil tudi nosek hladen in rokice. Tako, da je verjetno mraz kriv? Drugače pa se je od začetka bolj dolgo hranil, v prvih tednih, ker je bil zlatničen, pridobival je na teži dobro, zdaj se podoji v petih minutah … vredu je kaj se tiče teže, švical nikoli ni, razen ko je bil prehlajen sem opazila malo potu po čelu. Torej naj ne bi bilo problema? Verjetno so cela usta modra, ne le spodnja?

Pozdravljeni. Vcasih to opazim tudi pri hranjenju npr da ina na sredini spodnje ustnice malo moodrikasto. Torej takrat ga ne zebe. Moraš pa zelo dobro pogledat. A bi se na rtg pljuc videlo, ce bi niko kaj s srcem?

Po vašem opisu je centralna cianoza, kot rečemo vijolični obravanosti ustnic in jezika izjemno malo
verjetna.
Vaš link

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za odgovor. Ja, po slikah sodec, tezko recem. Zelo opazno to ni in traja par sekund le na zunanji strani spodnje ustnice na sredini. Neodvisno id hranjenja, mraza. Imel je opravljen rtg prsnega kosa. A bi to zadostovalo za izključitev ali potrditev kakih obolenj, ki povzrocajo modre ustnice?

Rentgensko slikanje izključi večje motnje, okvare. Zelo malo ali skoraj neverjetno pa je , da bi neka srčna okvara povzročala modrikavost le na manjšem delu ustnic, drugje pa ne.

New Report

Close