modrci za čez noč
He, he… meni mleko ni nikoli iztekalo.
Moja prijateljica je problem poplav reševala tako, da si je oblekla elastično, tesno majčko in pod njo zatlačila eno ali dve zloženi tetra plenički.
Imela do skoraj 18 mesecev, tistega sportnega, ki je kot mini majcka in te ja nikjer ne reze ali stiska. V vsaki kosarici pa po eno zlozeno tetra plenico. Meni je mleko teklo v potokih in sele pri 18-mesecih sem se ojunacila prvo opustiti plenico, potem par mesecev kasneje pa se moderc. Sedaj pri 27-ih mesecih se zmeraj dojim, vendar se mi mleko ne izteka vec.
LP,
Meli
Jaz še vedno spim z modrcem – 5,5 mesečni pikec – ampak uporabljam samo eno blazinico in sicer na dojki, kjer ne dojim, ker tam priteče mleko. Hkrati imam to potem tudi za oznako, kje sem nehala dojiti pa potem ob naslednjem dojenju zamenjam… Kupujem namreč Chiccotove blazinice (babylove npr. niso niti pod razno tako vpojne in me je prav motilo ko je bila vsa premočena), ki pa niso ravno poceni, malo pa moram šparat…
Nosila ponoči pri vseh treh. Je pa zanimivo, da se tale ponudba in povpraševanje urejata tudi z leti. Otroci so namreč starostno precej skupaj (4l., 2.5 let in 7mes.) in tudi dojke se pri vsakem bolje prilagajajo. Se spomnim, da sem imela pri prvem še v 4. mesecu probleme, če se ni dovolj pogosto dojil. Dojke so bile napete, da sem komaj hodila in stokala. No pri drugem sem se v 2. mesecu pa skoraj ustrašila, da mi zmanjkuje mleka, tako ohlapne so postale. A sva se dojile do 15.mes. brez problema.
Ampak brez modrčka in blazinice (za varčevanje uporabljam sedaj v tretje tudi bombažne blazinice) pa ne gre tudi ponoči.
raglja