Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina modra britanka, ruska modra

modra britanka, ruska modra

Pozdravljeni!

Že dolgo se navdušujem nad modro britanko ali rusko modro muco. Ker nimam občutka, koliko stanejo te muce, bo morda vedel kdo od vas in mi seveda to tudi zaupal 🙂

Hvala za odgovor.

LP

Pozdravljen!

Cene pasemskih mačk so odvisne od kvlaitete, namena, uspešnosti starešv, ipd …
Za modro britanko kontaktiraj go. Fani Kralj, ,
za ruske mačke pa: .

Še dobronameren nasvet: naj se tvoje vprašanje ne prične z: koliko pa je cena, koliko stane .. 🙂

Simona

Ja to mi je jasno 🙂
Vem, da vzreditelji nimajo radi tega vprašanja, zato sem raje vprašala na forumu, če bi lahko zvedla okvirno ceno. Trenutno nimam ogromno denarja za novega pasemskega muca, ker sem ga veliko porabila za reševanje prejšnje muce – žal ni bilo pomoči.
Mogoče pa se odločim kar za navadno sivo muco … ali pa malo počakam.

Simona, hvala za informacije.

LP

Tudi sama sem navdušena nad britanko in sem že pred časom iskala podatek o ceni … da pač izvem, koliko ta lepa muca stane in da vem, če si jo sploh lahko privoščim. Torej … izvedela sem ceno, in to je nekje od 500 – 750 EUR, odvisno pač od prednikov in legla. MOram reči, da sem sicer pričakovala visoko ceno, a to je vseeno mnogo preveč. Tako zdaj res ne vem, če bom kdaj imela to prelepo muco, a upanje ostane, kajne?

Lep večer
Mila

<http://milamay.moj-album.com/>

Mila!

Na netu (tujih straneh) sem zasledila enega vzreditelja, ki je natančno opisal stroške, ki jih ima z enim samim mladičem. In sicer kaj vse da pregledat (iz zdravstvenega vidika), cepljenja, obiski veterinarja na domu v času kotitve in pred kotitvijo itd. Vsi ti stroški so znašali 750 EUR za enega mladiča. Ob nakupu njegovega mačka, ti da zraven njegove najljubše igrače, pa posodo za wc itd. Če potem gledaš iz tega vidika cena niti ni tako visoka. Če bi tudi naši vzreditelji napisali takšne podatke, da bi bilo nam laikom bolj jasno zakaj taka cena, bi se verjetno več ljudi odločilo za rodovniškega mačka ali psa. Ne pa da jih ne smeš takoj vprašat po ceni …

Seveda pa vsakega zanima cena, ker vsi vemo, da bomo imeli še potem ogromno stroškov. No vsaj tisti, ki nam ni vseeno za žival.

LP

Aja, še nekaj.
Na Simonini strani je ogromno pametnih nasvetov na kaj moraš bit pozoren in katere dokumente moraš dobit ob nakupu rodovniške mačke. To je že velik korak naprej, da nas laikov preprodajalci ne bodo mogli kar tako zavesti, kot so (nas) ene že 🙁

Mila, upanje seveda ostane 🙂

Na hrvaški strani sem opazila še ene fantastične mačke – Kartuzijske. A kdo ve, če so v Sloveniji tudi?

LP

hoojla!

tudi meni je modra ruska mucka zelo všeč….zanima pa me če je muca vzgojena za notranje prostora tako kot so naprimer sijamske…ali je to taka pasma da teka zunaj?
lep pozdravček Neža

Lepo prosim, nikar si ne omisli muce, dokler si vsaj osnov o njih ne prebereš. Saj lahko tukaj na forumu začneš, pa potem na straneh zavetišč itd.

Krasno modro mačko lahko dobiš tudi v zavetišču, če si pripravljena ji nudit dober dom.

New Report

Close