Najdi forum

Modo

Spoštovani,

zanima me kaj utegne pomeniti občasno zbadanje v desnem modu (ob dejstvu, da imam na levem modu zelo razširjeno varikokelo – urolog – se mi zdi da se te žile zdaj delajo tudi na desnem). Zbadanje, ki je ponavadi bolj izrazito po kakšni telesni aktivnosti (npr. kolesarjenje) ali spolnih odnosih, čutim že 4 mesece in včasih “seže” v desno stegno. Zdi se mi da to zbadanje izvira iz spodnjega dela obmodka (na dnu moda), kjer je moč čutiti tudi žilo na modu. Bi lahko vzrok bil širjenje žil v desnem modu ali kako lokalno vnetje kakšnih “kanalov”? Star sem 24 let in se redno pregledujem. Hvala za odgovor.

Dragi Ti,

prav mogoce je, da se tudi vene na drugi strani spreminjajo v varikokelo. V vsakem primeru je potrebno ze obstojeco varikokelo operirati – glede na vaso starost in dejstvo, da imate tezave. Varikokela lahko zazema testis, slabi njegovo prekrvavitev in povzroci neplodnost – sprva zacasno, kasneje pa tudi trajno. Poseg ni zahteven, zato o njem premislite tudi, ce ste morda predlagano operacijo ze zavrnili (?), ker kratkorocno ne nacrtujete otrok.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

Draga Irena,

hvala vam za vaš odgovor in nasvet. Za operacijo sem se na pregledu pri urologu takrat odločil (četudi mi o njej ni nič dosti povedal). To je bilo pred enim letom in pol, sedaj pa moram še eno leto čakati (skupaj torej dve leti in pol).

Lep dan vam želim!

New Report

Close