Moderček s kostjo in zatrdline
Spoštovani!
Pred mesecem sem v levi dojki pod bradavico (kjers se dojka že skoraj neha) začutila bulo podolgovate oblike, za katero mislim, da se med ciklusom ni spreminjala. Pred dvema dnevoma mi je ginekologinja pretipala prsi in podobno zatrdlino opazila tudi na desni dojki (na podobnem mestu). Ker ves čas nosim modrce s kostjo, me zanima, če je možno, da bi te zatrdline nastale zaradi konstantnega pritiska kovine na dojki (včasih se moderček malo dvigne in pritiska na dojko). Stara sem 35 let in še brez otrok, sem pa 15 let jemala KT (steadril).
Danes imam sicer UZ, seveda upam, da bo vse v redu.
Najlepša hvala za odgovor.
Glede na opis mesta, ki ste ga tipala, se na takem mestu lahko otipa tudi
rebro, včasih pa gre za manjše maščobne spremembe, ki so lahko kar čvrste na
otip.
Če vas modrček s kostjo ne tišči in ne pušča robov, ko ga snamete, potem ne
vidim, da bi lahko vplival na tovrstne težave.
Glede na to, da imate danes UZ dojk in se bo na pregledu tudi dejansko
videla sama struktura tkiva v dojkah, bo tovrstnih dilem hitro konec.
Tudi metoda BreastScan je za vas primerna in vam jo priporočam. Po 35 letu
starosti se jo priporoča opravljati enkrat letno v smislu preventivnih
pregledov.
Ko boste imela rezultate, se lahko ponovno oglasite…
V upanju na najboljše vas pozdravljam,
Jaz sem imela podobno zatrdlino (domnevam po opisu sodeč) podobno vrvici po levi dojki v smeri popka dolžine približno 30 cm. Skoraj me je zadelo, bila sem čisto panična. Po vseh preiskavah pa so ugotovili, da gre za maščobno nekrozo t. j. nekakšno mešanico bakterij, hemofilirane krvi, bakterij, eritrocitov…. Vse skupaj je izginilo po dobrem mesecu dni. Še vedno ni znano od česa bi to lahko bilo. Baje, da je to ful redko. Zdaj sem pa OK. Še bolj pa pazim na to, da si pregledam dojke po menstruaciji.
Lep pozdrav!