MODERATOR !
ta mail je tistemu, ki moderirau forum.
Ne vem, zakaj ste tu zbrisal mojo temo ARTROSKoPIJA, nic ne recem, ce bi mi potem tudi objavili isto pismo, ki sem ga napisal v temo Športne poškodbe in poškodbe sklepov. Vendar ne vem zakaj ga niste objavili ? V zameno ste mi pa tega obstojocega zbirisali… bi mi lahko prosim objavili tistega ki sem poslal v Športne poškodbe in poškodbe sklepov… gre za cel spis dolg eno stran in ga nimam od kje copy past-tat, sedaj ko ste se original zbrisal.
Maili so pa stari cca 1 tedn.
Hvala ter lp,
Matjaž
Vaše sporočilo je bilo:
zivjo !
Imam vprasanje glede tega, ce nej grem artoskopijo delat al ne…Situacija je sledeca:
Pred letom pa pol sm spilu badminton tako kot ko sm treniru, dokler me ni zacel neki bolet v kolenu… spilam se naprej pol ure… dokler odvrnem da ne gre vec, da me zajebava kolen…se stusiram in po tem sm se komi po stopnicah gor prisu… od takrat me skos zajebava kolen…se mi zdi da vedno bolj, ker prov leto sm se neki bordu, pa je se slo, samo bolj previden sem bil. Leto nazaj sem nehal badminton igrat, nehal sem kolesariti, skratka odpovedal sm se vicini stvari, ko sem jih prej pocel.
Medicinska pot:
Grem do ortopeda, me poslje na rentgen, nic, zatem na MR, izvid pravi:
Manjsi izliv.
Stanje po lazji poskodbi ACL v tibijalnem delu je nekaj nitja iz lateralne in nekaj nitja iz medijalne strani vezi prekinjenega, vecina nitja pa je se vedno zdravega, Nakazuje se dvojna kontura PCL.
Malo nizje je polozaj patele-baja?
Kvadracepsova kita in patelarni ligament sta v mejah normalnega.
MNENJE: Stanj po poskodbi sprednje krizne vezi. ?polozaj patele?
in me ortoped poslje na fizioterapijo -magnet pa tens… mal pomaga, vendar stanje ne izboljsa… grem na se eno fizio, ni boljse, le ublazi…
Sedaj mi ortoped pravi, da ne ve kaj bi… al sm ”hipohonder” al pa greva na artroskopijo, pa pogleda kaj je to…
Zdej pa… a je to edino ? nocem kej v koleno rint za ”brezveze”
Kot sem omenil, sprva ni blo tolk tezav, zdej pa kr vsak dan cutm v kolenu… pogosto morm pr sedenju kolen stegnt, da ne zacne bolet… ce sportam kej z nogami imam bolecine v kolenu, ko da bi en iglo notr zarinu al pa kokr da bi žgalo v kolenu, pa se kokr da bi mi hotu zakrknt koleno….skratka kr neki….ce pretiravam s cim…pa dobim po hrbtu – nasledn dan se kolena ne morm stegnt, ko je cist trd…pa da se da omenim, da brez vaj za razgibavanje kolena ne gre vec…vsak vecer delam, da lahk pol vsaj s kolesom po mestu se vozm, drugace ne gre nikamor…
Ampak to pa se ni vse…zacel se je z desnim kolem, zdej pa ne vem – pomoje zato ker sm zacel vso tezo na levega prenasat, zacel se ta levi zajbavat… ne tako kot desno, sam se je pa vseeno javu…ce mi postima desnga, se bo levi sam od sebe k seb spravu al kaj ?
Ne vem no…. jst sm vam probu napisat cimbolj podrobno in objektivno, vi mi pa prosim svetujejte kak in kako… ortoped je pa dr. Mario Ponikvar… bratranc ko je v medici pravi, da je pravi strokovnjak, ampak me to moti, ko ne ve kaj bi blo narobe… nocem da mi odpre koleno,pa rece nic se ne da postimat, pa zapre… to bi blo cist brezveze….sej da ne bo pomote, hodim lahko, pa tud z biciklom vozim, ce delam vaje… sam cim ce hocem delat kej vec, je problem… je pa bolje kot nic ! 🙂
Hvala za odgovor ter lep pozdrav,
Matjaz
Dan za tem ste mi javili, da ste sporočilo verjetno zgrešili in ga dali na drug forum, zato sem ga na našem forumu izbrisal.
Lep pozdrav,