Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! modelček za vlivaje

modelček za vlivaje

Za različne priložnosti, ki jih v tako veliki družini ne zmanjka, delam odlitke iz ceramofix mase. Do sedaj ni bilo problema, ker sem vedno našla primerne modelčke in tako naredila odlitke. Za čisto posebno priložnost pa bi potrebovala posebne odlitke. Naredili smo dvodimenzialno slikico teh, sedaj bi pa bilo to treba spremeniti v tridimenzionalni odlitek. Ima kdo približno idejo, kje in kdo bi mi izdelel modelčke za odlitke po taki sliki?

lep pozdrav, Taja

Živjo!

Fant je to dobil za roj. dan zraven, da bo tud en mal ustvarjal… pa sprašuje kje naj dobi, oz. kako izdela (iz česa) vlitke. kam pa ste do sedaj vlivali vi?

lp

Pozdravljeni!

No, doslej sem modelčke vedno kupila in vedno našla kaj primernega….

malce pobrskajte po www straneh Antusa (http://www.antus.si/informacije.php), morda najdete kaj primernega!

Toda tokrat pa želim res nekaj unikatnega, pa mi nekako ne uspe izvohat, kdo bi mi lahko pomagal! :-)))

obilo užitka pri ustvarjanju!

Nataša

Hm, kaj pa tiste mase iz lateksa, ki jih nekako poliješ po modelu (iz česarkoli že narediš model…) in potem dobiš kalup za vlivanje? Ne vem, če to pride v poštev, ker moraš imeti najprej nekaj 3D da lahko sploh narediš kalup…

mase iz lateksa?
o.k., eno verzijo 3D modela bi eventuelno še sestrica izdelala, pa bi jo potem uporabili za model…. ampa 150 bi jih pa bilo preveč:-)))
torej bi bil ta predlog mogoče uporaben! lahko izvem kaj več o teh lateksovih masah? se ne spomnim, da bi kje videla….

hvala!

V Prometeju jih imajo, v Ljubljani, na tisti polici, kjer je glina in ceramofix masa, nekje v visini oci / malo visje. Nisem pa se nikoli delala z njimi, tako da nimam pojma, kako to deluje…

Hvala za namig! bom poiskala ob prvem “izletu ” v Ljubljano!

Nataša

New Report

Close