Močno skelenje
Pozdravljeni,
Že približno dva meseca me spodnja desna šestica močno skeli. Če na zob dobim samo malo hladnega, tudi solato, ki ni mrzla, me nenormalno zaboli cel zob, celjust in tudi glava.
Bila sem pri zobozdravnici, ki je gledala sliko in mi rekla, da je med plombo in zivcem veliko prostora oz zato plomba ne bi smela biti problem. Pravi, da ker je dobro zaprt plombe ne bo dala ven, vendar pa je mozno, da me skeli zob zarad medzobnih vnetih prostorov.
Svetovala mi je pasto in ciscenje, itd., kar pa vseskozi ze delam.
Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok tako mocni bolecini ob stiku s hladnim. Sicer zobozdravnica po sliki pravi, da je zob ok.
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
prek neta in brez kliničnega pregleda težko pravilno odgovorim na vaše vprašanje. Kdaj je bila narejena plomba na tem zobu in kakšna je ta plomba? Je zobni vrat razgaljen? Opisujete reakcijo pulpe na termične dražljaje, ki je sicer normalna reakcija, je pa ojačana pri razgaljenem zobnem vratu. Uporabite brskalnik…občutljivi zobni vratovi.
Srečno.
Pozdravljeni,
Plomba je bela, stara pa je ze precej casa. Po mojem mnenju ze blizu 6 let. Sicer so se te tezave zacele pojavljati takrat, ko sem zacela jesti samo na to stran, zarad tezav z zdravljenim zobom. Takrat se je to skelenje zacelo. Sicer uporabljam curaproxove ultra soft scetke in paradontax zobno pasto ter ustno vodo. Kaj torej narediti, ce zobozdravnica zoba noce odpreti oz nic narediti?
Hvala, lp