Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje močno izpadanje las

močno izpadanje las

Spoštovani!

Po porodu je vsekakor koristno kontrolirati raven TSH, kar lahko storite pri izbranem zdravniku družinske medicine ali ginekologu. Močnejše izpadanje las je sezonski pojav, lahko pa se pojavi tudi v poporodnem obdobju.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

lep pozdrav!
star sem 19 let, lasje mi zelo izpadajo že več kot tri mesece, vsak dan mi jih izpade na okroglo 50, zamima me ali se misli to izpadanje ustaviti in kaj naj storim?

Lep pozdrav!
Zanima me kaj lahko storim da se izpadanje las zmanjša. Saj mi ti že močno izpadajo 4 mesece.. in ali se lahko to tako močno nadaljuje kar naprej.. saj sem star 20 let?
lep pozdrav.

Spoštovani!

Vzroki za izpadanje las so različni (navedeno v zgornjih postih). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku družinske medicine.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

pozdravljeni

Sem 28letna mamica dveh otrok. Od zadnjega poroda je pet mesecev. Zadnje tri mesece mi lasje kar precej izpadajo.Vem da je to po porodu baje normalno. Ampak zraven izpadanja se mi je pojavila velika kolicina prhljaja in srbeco in boleče lasišče. Zanima me ali je tudi to normalno in v koliko časa traja? Ali naj obiščem zdravnika? Naj povem tudi to,da se že nekaj let barvam na blond,belim se na tri mesece. Ali je lahko tudi to vzrok? In ali v trenutnem položaju naj počakam z barvanjem?

najlepša hvala za vaš odgovor
anja

Spoštovani!

Priporočam obiskati izbranega zdravnika družinske medicine.

Lp

Potrebno je poskrbeti za zadosten vnos hranilnosti tako skozi hrano kot tudi lasišče. Prvo poskrbite z zdravo hrano, drugo s pravimi preparati – Izpadanje-las.com.

Živjo vsem, jaz sem nekako uspel svojim lasem in občutljivemu lasišču pomagati na naslednji način:

– zelo dobro se je izkazal šampon fitenfal od krke ter prav tako njihov losjon, po nanosu sledi nežno masiranje lasišča enkrat do dvakrat na teden;
– zjutraj vsak dan spijem dva deci vode;
– dvakrat na teden gibanje na svežem zraku ali pol urna telesna vadba;
– manj sladkorja in uravnotežena prehrana
– treba je pa tudi vedeti, da na dan vsakemu odraslemu človeku izpade do 50 las na dan, še posebej pozno jeseni;

Seveda pa mora vsak najti tisto, kar je zanj na bolje..

Pozdravljeni,

zanima me, če je možno povečano izpadanje las pripisati dojenju? Izpadanje se vleče že 6 mesecev, ni tako močno, da bi leteli lasje kar v šopih ven. Ginekolog je omenil, da sta nosečnost in dojenje izčrpala telo, kar je lahko posledica izpadanja las kar ves čas dojenja. Hormoni pa naj bi se v tem času že uredili. Težav s ščitnico in železom nimam.

Kaj mislite o tem?

Hvala in lep pozdrav, T.

Spoštovani!

Dojenje samo ni vzrok povečanemu izpadanju las. Verjetno je izpadanje povezano s hormonskimi spremembami med in po nosečnosti.

Lp

Živjo! Z lasmi imam težave že od nekdaj-imam redke in tanke lase,ki pa mi zadnji mesec in pol nenormalno izpadajo. izpadajo mi celi šopi- česanje postaja prava nočna mora.. zanima me ali ima kdo izkušnje s šamponi in serumi DERMALUXEHAIR? Ta šampon sem zasledila v mullerju. po pogovoru s trgovko mi ga je priporočila in dodala da je šampon vreden nakupa,da zbudi tudi mirujoče lasne mešičke. Dodala je ,da ga uporablja tudi njen sorodnik in da je z njim več kot zadovoljen..Ali ima kdo izkušnje s tem preparatom?

Živjo! Z lasmi imam težave že od nekdaj-imam redke in tanke lase,ki pa mi zadnji mesec in pol nenormalno izpadajo. izpadajo mi celi šopi, česanje postaja prava nočna mora.. zanima me ali ima kdo izkušnje s šamponi in serumi DERMALUXEHAIR? Ta šampon sem zasledila v mullerju. po pogovoru s trgovko mi ga je priporočila in dodala da je šampon vreden nakupa,da zbudi tudi mirujoče lasne mešičke. Dodala je ,da ga uporablja tudi njen sorodnik in da je z njim več kot zadovoljen..Ali ima kdo izkušnje s tem preparatom?

Živjo! Z lasmi imam težave že od nekdaj-imam redke in tanke lase,ki pa mi zadnji mesec in pol nenormalno izpadajo. izpadajo mi celi šopi in česanje postaja prava nočna mora… zanima me ali ima kdo izkušnje s šamponi in serumi DERMALUXEHAIR? Ta šampon sem zasledila v mullerju. po pogovoru s trgovko mi ga je priporočila in dodala da je šampon vreden nakupa,da zbudi tudi mirujoče lasne mešičke. Dodala je ,da ga uporablja tudi njen sorodnik in da je z njim več kot zadovoljen..Ali ima kdo izkušnje s tem preparatom?

Spoštovani!

Vzroki zaizpadanje las so zelo različni.Z omenjenim preparat nimam izkušenj.

LP

Bakalu, mene pa zanima, kako se je izkazal serum Dermaluxe hair? Ti je pomagal?

hvala in lp

Pozdravljeni,

Doživela sem krajši stres v začetku leta, ta je miniu v parih mesecih. Nato pa so mi maja začeli izpadati lasje in sem odšla k zdravniku. Naj povem stara sem 27let. Raziskave krvi,vode in štitnice so pokazale, da ni noč narobe. Čez poletje se je izpadanje las umirilo. Sedaj pa ponovno izpadajo, največ ob umivanju las ko grem z roko ali glavnikom čez lase jih ogromno izpade. Tudi slišim kako se izpulijo s korenin. Po umivanju imam suhe lase in se mi brez balzama “zapletajo”. Sem jemala tudi fitoval kapsule 3 mesece. Ne razumem kaj je narobe. Skrbi pa me zelo. Tudi kolesarim nekajkrat na teden in uživam vitamine minerale in raznovrstno hrano. Ali imate kakšen nasvet kaj naredit?

Spoštovani!

Vzroki za izpadanje las so zelo različni. Najpogosteje imamo opravka s sezonskim izpadanjem, lahko gre za slabokrvnost, vnetno žarišče, metabolne bolezni, bolezni kože iz. lasišča, vpliv toksinov, zdravil….
Priporočam ponoven obisk pri izbranem zdarvniku in morda pri dermatologu.

Lp

Pozdravljeni,

stara sem 25 let. 15mes po porodu. Lasje mi od poletja grozno izpadajo, poleg tega me peče in boli lasišče. Izpadajo pa mi tudi kratki laski. Bila sem pri endokrinologu; izvidi hormonov so ok (s testosteron 0,6, s- testosteron prosti 7,1, s-dheas 6,4, s-androstendion 6,3 , tsh 2,063, lh 8,26, fsh 4,43). bila sem pri ginekologinji-vse ok, zobje so vsi živi, narejen ortopan. Naslednji teden imam pri dermatologu odvzem dela lasišča; morda veste kako to izgleda? boli;je potrebno šivanje?
Ta odvzem naj bi pokazal, če gre za alopecijo. Meni sicer lasje izpadajo po celi glavi kar nekako enakomerno. Skrbi me, da bodo izvidi pokazali na alopecijo(brazgotinsko, androgenetično..). Sicer je lasišče belo, brez vidnih sprememb. V primeru, da pridejo tudi ti izvidi nazaj negativni. Kje še lahko iščem vzrok pekočini, izpadanju?
Hvala in lep pozdrav, Urša

Si prepričana, da ne pretiravaš pri negi? Ker pri meni je bil problem ravno to – prepogosta uporaba fena, agresivni šamponi, česanje mokrih las…. Kar se tiče pripomočkov – malce mi je pomagala B-spirulina (za kožo, lase in nohte).

Spoštovani “URSA_LASJE”!

Glede na navedeno ne gre za hormonski vzrok izpadanja las.

LP

New Report

Close