Najdi forum

močna menstruacija

Zanima me, kako si lahko sama pomagam pri močni menstruaciji. Prve dni perila je šibka, nato nastopi obilna krvavitev s krvnimi strdki, kar traja 3-4 dni, nato pa še nekaj dni običajne menstruacije, skupaj nekje 12 dni. Stara sem 38 let. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Zelo tezko bi rekla kako si pomagati pri premocni in predolgi menstruaciji, ker je vzrokov za vaso tezavo lahko vec.

Ce na zadevo pogledamo generalno je lahko vzrok pomanjkanje ali presezek, lahko je vzrok neravnovesje v jeternem meridianu ali vranicnem, lahko v obojem. V TKM je vzrokov za vase tezave kar precej.

Ne morem vam svetovati kako bi si lahko sami pomagali, vendar bi bilo zelo modro posvetovati se pri kaksnem zdravilcu TKM, ki bo hitro ugotovil kaj je vzrok vasih predolgih in premocnih menstruacij. Predlagam, da to storite cim prej, ker se bodo zacele tezave pojavljati se na katerem drugem podrocju telesa ali pa se bodo obstojece poglobile.

Verjetno imate te tezave ze dolgo, zatorej je pomembno temu narediti konec. Ce ne prej, se vam bo poznalo, ko boste v pr-menopauzi oz. menopauzi.

Vse dobro.

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

pozdravljeni.
imam problem z mocno in boleco menstruacijo.traja 6 dni.prislo je tudi do tega da so bili higienski vloski premalo in sem si morala kupiti plenice.vse to sem ze veckrat povedala svoji ginekologinji.pa nedobim nobenega odgovora niti ne nasveta kaj naj naredim kam se naj obrnem.
hvala .teja

Draga Teja!

Najbolje je, da se obrnes na kaksnega akupunkturista, ki diagnosticira po TKM in bo ugotovil zakaj imas tako mocne in bolece menstruacije. Vzrokv za to je vec in je res pomembno, da zdravnik ali zdravilec obvlada TKM diagnosticiranje in zdravljenje.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close