Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva močna menstruacija

močna menstruacija

Spoštovani!

Moja težava je dolgotrajna in močna menstruacija, ki jo spremljajo hude bolečine.
Stara sem 29 let. Prvo menstruacijo sem dobila pri 18. letih. Od tedaj dalje so menstruacije zelo močne (močna krvavitev, s strdki v kosih) in trajajo od 8 do 10 dni. Ves čas menstruacije imam tudi močne krče. Pred menstruacijo in med menstruacijo imam tudi močnejšo drisko s krvavitvijo iz zadnjika ( prav tako pa mi v času menstruacije tudi iz zadnjika odteka sluz pri odvajanju).
Pri meni ugotavljajo tudi stalno slabokrvnost, tako imam vrednosti hemoglobina pogosto med 60 in 70, v najboljšem primeru z zdravljenjem pa je vrednost hemoglobina 100 do 110. Tako skoraj ves čas jemljem preparate železa. Bila sem že zdravljena z intravenozno terapijo železa in s transfuzijo. Opravljeno sem imela tudi laparoskopijo in histeroskopijo, pri kateri so ugotovili PCO. Kljub terapiji najprej z Dabrostonom nato pa z Diane 35 se stanje ni popravilo. Poleg tega se zdravim tudi za celiakijo in epilepsijo ter vnetjem sluznice dvanajstnika.
Prosim Vas za Vaš nasvet in Vas lepo pozdravljam!

Romana

Draga Romana,

življenje vam očitno ni prizaneslo vendar vam ne morem ničesar novega svetovati, česar iz lastnih, verjetno bogatih izkušenj še ne bi vedeli. Upam, da ste hrabra ženska in da se ne boste prepustili malodušju. Pri vseh pomembnih stvareh v življenju je očitno potrebno imeti poleg naravne danosti še srečo in seveda trdno voljo. Glede na situacijo, da vsak mesec in še vmes izgubite težko nadomestlive količine krvi bi kljub temu, da še niste rodili bila morda alternativa maternični obroček s progestagenskim polnjenjem Mirena. sicer si ga morate kupiti sami in stane nekje okrog 27.000 sit ter ga dobite na recept vendar bi vam znal močno zmanjšati količino izgub krvi vsaj zaradi menstruacije.

New Report

Close