Najdi forum

močna meča

g. Aleš!

Imam težavo s katero se sicer vedno manj ukvarjam ampak vseeno mi ne da miru, želja po tem, da jo odpravim.
Torej, v glavnem sem zadovoljna s svojo postavo, moti me edino to, da imam v sorazmerju z ostalimi deli telesa precej močna meča. Zanima me, če se z liposukcijskim posegom lahko to odpravi, recimo v smislu, da se obseg meč zmanjša?

Hvala za odgovor in veliko uspeha pri vašem delu!

lp andreja

Pozdravljeni

Obseg meč je odvisen od oblike in velikosti skeleta, mišic goleni (predvsem triglave mečne mišice, podkožnega maščevja, oteklin…
Če je maščobnih oblog veliko se jih, da z liposukcijo odstraniti ins tem preoblikovati golen. Vendar je potrebno vedeti, da pri večini glavnino meč predstavljejo mišice. Maščobne obloge na tem predelu so običajno tanke ( razen pri ekstremo debelih ljudeh). Pogosteje se v tem predelu nabirajo otekline, ki so posledica raznih bolezenskih dogajanj v telesu.
Oblika in dolžina mišic je pogojena genetsko in z vadbo. Z vadbo lahko vplivate na obliko in velikost mišic (bodybuilding). Kirurško preoblikavanje funkcionalno zelo pomembnih mišic goleni, ali ahilove kite v estetske namene pa odsvetujem

Kirurške možnosti estetskega preoblikovanja goleni so omejene.

Če želite pogovor o vašem problemu priporočam pregled v naši ambulanti.

Lep pozdrav

Aleš

Pozdravljeni,

žal se ne strinjam z vašo trditvijo, da so maščobne obloge na mečih debelejše le pri ekstremno debelih ljudeh. Sama sem velika 163cm, tehtam 49 kg, živim zdravo (5obrokov na dan, kompleksni OH, veliko vode, nič sladkorja itd), izvajam jogo, a moja meča so ne glede na vse ogromna! Res je, da velik del njih predstavljajo mišice, a tudi maščobnih oblog je ogromno – celulita. Prav tako imam ogromno celulita tudi na rokah – nadlakteh in podlakteh.

pred časom sem začela tečt, 4x tedensko izvajam vaje za moč (mišice porabljajo več energije), jogo izvajam vsak dan, a situacija se nikakor ne izboljša… kvečjemu so meča še večja (zaradi večjih mišic) celulit pa nič manj viden…

kaj svetujete v takšnih primerih?

Lep pozdrav,
mateja

New Report

Close